Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ICON SPORT
Bild: ICON SPORT

Ghoddos om miljonböterna: "Jag har inte pengarna"

Saman Ghoddos straffades för övergången från Östersund till Amiens. Straffet för anfallaren – fyra månader utan spel och hela 43 miljoner kronor i böter.
– Det här krossade mig, jag var helt förstörd, säger han till Aftonbladet.

Han slog igenom med dunder och brak i Östersund och var en jagad man på övergångsmarknaden. Det snackades länge om en flytt till Spanien och klubben Huesca men det slutade med en flytt till Frankrike och Amiens.

Men den spanska klubben blev inte särskilt nöjd med det.

Huesca anmälde både Saman Ghoddos och Östersund till Fifa då de ansåg att de hade varit överens om en övergång.

Fifa gick på spanjorernas linje och straffet för Saman Ghoddos blev tungt.

Inte nog med att anfallaren stängdes av från all fotboll i fyra månader – dessutom fick han en böteslapp till Huesa på 43 miljoner kronor som han ska betala klubben i kompensation. Ett besked som givetvis tog hårt på Saman Ghoddos.

– Jag blev helt förkrossad. Det här krossade mig, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Efter domen har han lagt upp ett träningsprogram med klubben för att kunna hålla sig i form under sin avstängning.

– Det var hemska dagar. Jag fick inte spela. Jag var tvungen att sköta mitt jobb och träna precis som vanligt. Men i mitt huvud var jag förstörd. Helt knäckt. Jag var helt tom. Jag tränade men tankarna var på ett annat ställe. Efter träningen satt jag bara tänkte: "hur tar jag mig igenom det här?", säger han.

Avstängningen i all ära. Men det är inte det som har påverkat honom mest. Det är bötesbeloppet på 43 miljoner kronor – pengar som han själv måste betala.

– För jag har inte ens pengarna! Hur har de tänkt egentligen? Hur ska jag kunna betala över 40 miljoner kronor? Men jag vill inte kommentera det mer just nu eftersom vi har överklagat, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.