GFC vill locka publik – med hjälp av Blåvitt

Göteborg FC och IFK Göteborg utökar sitt samarbete – och nu gäller Blåvitts årskort även på Valhalla. – Vi hoppas att det kan dra lite extra folk, säger GFC:s marknadsansvarige Anders Abrahamsson.

Göteborg FC har ingen egen ungdomsverksamhet utan samarbetar med ett antal klubbar i regionen. En av dem är IFK Göteborg, som har flickfotboll, men inget seniorlag på damsidan. 
– Vårt F19-lag består ju av en massa samarbetsklubbar. Om spelarna sedan är tillräckligt bra så kan de såklart få chansen även i A-laget, säger Abrahamsson.

Nytt för i år är att de supportrar som köpt IFK Göteborgs årskort också kommer in på GFC:s matcher. Ett sätt att locka extra publik till en klubb som har svårt att dra massorna till Valhalla.
– Vi lever ju lite i skuggan av herrfotbollen, så detta är ett naturligt steg. Vi spelar aldrig på samma dagar, så de kanske finns några som är sugna på att se lite mer fotboll. Det blir ju ett mervärde för Blåvitts supportrar. Och så stärker vi banden mellan klubbarna lite.

Så i framtiden kanske ni tillhör samma klubb?
– Nej, vi ska vara en egen förening. Historien har visat att det inte blir så lyckat när man försöker slå ihop herrar och damer. Men vi har ett bra samarbete och det här är en kul grej för de som vill följa våra tjejer också.

Första chansen för blåvita årskortsinnehavare att se gratis damallsvensk fotboll blir på måndag då GFC tar emot Vittsjö.