Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

GFC vann i säsongspremiären

Första matchen som huvudansvarig – då fick nye GFC-tränaren, Marcus Lantz, en smakstart. – En jäkligt bra första match, säger Lantz.

Kopparbergs/Göteborg FC är på träningsläger i Danmark och på lördagen var det dags för första riktiga testet när laget hade säsongspremiär mot Vålerengen.

Det hela slutade med seger 2–0 och en insats som bådar gott för framtiden.

Nye tränaren Marcus Lantz, som tidigare i vintras tog över huvudansvaret efter Stefan Rehn, var belåten både med prestation och resultat.

– Det är alltid skönt att vinna när man kommer till nytt lag och har lite nya idéer även om resultatet kommer i andra hand i sådana här matcher. Men det är klart, kan man göra en bra prestation och ett bra resultat så är det ännu bättre, säger Lantz.

"Tjejerna har ställt upp fantastiskt bra"

Efter en mållös första halvlek fick GFC fart på målskyttet efter paus. Först prickade Adelina Engman in 1–0 innan Olivia Schough rullade in 2–0 från nära håll.

Och Lantz fick se sitt lag följa mycket av de riktlinjer som dragits upp på förhand.

– Vi hade tryckt mycket på vår speluppbyggnad. Vi ville komma till lite olika mönster, något vi har jobbat mycket med. Det tyckte jag att jag fick se väldigt mycket av i dag. Det satt bra. Och i det defensiva jobbade vi med stenhård, hög press. Något vi också lyckades väldigt bra med. De hade ett avslut på 90 minuter. Ska man säga något negativt, om man nu ska kalla det negativt, är det väl att vi borde ha gjort något mer mål, säger Lantz, som redan nu tycker att hans lag har kommit en bra bit på vägen.

Mycket tack vare inställningen i spelartruppen, menar tränaren.

– Tjejerna har ställt upp fantastiskt bra och verkligen tagit åt sig av mina idéer. De har varit jävligt ambitiösa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.