Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GFC är vidare i Svenska cupen efter en solklar seger mot Lidköping. Arkivbild.  Bild: NICKLAS ELMRIN
GFC är vidare i Svenska cupen efter en solklar seger mot Lidköping. Arkivbild. Bild: NICKLAS ELMRIN

GFC till gruppspel i Svenska cupen efter överkörning

Med ett gäng namnkunniga spelare på bänken och en del på hemmaplan kunde Göteborg FC utan bekymmer eliminera elitettan-laget Lidköping i Svenska cupen och är nu klara för gruppspelet.
– En kanonkväll. Det var en nyttig erfarenhet för våra yngre spelare, säger GFC-tränaren Marcus Lantz.

Med spelare som Julia Zigiotti Olme och Rebecka Blomqvist på bänken och Elin Rubensson och Pauline Hammarlund utanför truppen åkte Kopparberg/Göteborg till svenska cupen-mötet med Lidköping med en ung trupp.

F19-spelarna Andrea Simonovic Pajovic, Irmeli Jonsson och Evelyn Ijeh fick förtroendet från start och Molly Johansson och Ammie Johansson byttes in under matchen.

– Vi tog möjligheten att vila en del av våra spelare och det var en nyttig erfarenhet för de yngre spelarna också att få komma upp och spela seniorfotboll. Man vet aldrig hur de här cupmatcherna ska bli och vi var ju tvungna att vinna för att nå gruppspelet och ha chans att vinna cupen som vi gjorde i år, säger Marcus Lantz.

Hur skötte sig de yngre spelarna?

– Vi vinner med 4-0 så de skötte sig mycket bra. Det var en kanonkväll, säger Marcus Lantz.

Det var ett lite avvaktande GFC i den första halvleken som tog över tillställning helt i matchens andra halva och vann alltså med 4-0 efter två mål från Evelyn Ijeh, ett från Karin Lundin och ett straffmål från Emma Pennsäter.

– Det var viktigt för oss att få vinna igen. Vi brukar inte gå så här länge utan att göra det så nu handlar det om att samla energi till matchen mot Djurgården i helgen, säger Marcus Lantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.