Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecka Blomqvist är GFC:s ambassadör för välgörenhetsprojektet för fotbollstjejer i Rwanda. Bild: NICKLAS ELMRIN
Rebecka Blomqvist är GFC:s ambassadör för välgörenhetsprojektet för fotbollstjejer i Rwanda. Bild: NICKLAS ELMRIN

GFC-spelaren skänkte prispengar till fotbollstjejer i Rwanda

Göteborg FC-spelaren Rebecka Blomqvist fick 10 000 kronor när hon utsågs till damallsvenskans bästa spelare under maj månad.
De pengarna skänkte hon till ett välgörenhetsprojekt för fotbollstjejer med intellektuella funktionshinder i Rwanda.

Det är sedan några år tillbaka som Kopparberg/Göteborgs FC har varit i gång med "Shake Hands". Det är ett samlingsnamn för olika välgörenhetsprojekt som klubben åtagit sig sedan dess och nu har man ett nytt sådant på sitt bord.

Det är Mediabyrån som startat ett nytt projekt för fotbollsspelande tjejer med intellektuella funktionshinder i Rwanda och GFC har hoppat på det tåget. Målsättningen på längre sikt är bland annat att hjälpa laget att så småningom kunna vara med i Gothia Cup och där delta i Kim Källströms Trophy.

Ambassadör för projektet hos Kopparberg/Göteborg är Rebecka Blomqvist.

Den 21-årige anfallaren har inte minst skänkt en summa pengar till projektet som bland annat gått till att köpa fotbollar, tröjor, annan utrustning och Blomqvists matchtröja som just nu är på väg ned till Rwanda med Mediabyrån.

– Jag fick frågan om att vara ambassadör från klubben och mediabyrån och kände att det var för en god sak och att det var spännande att få vara med på den här resan och kanske få lite kontakt med tjejerna där nere. Vi hoppas att det här ska kunna sprida glädje och att vi ska kunna säga att fotboll förenar. De är där nere och vi är här uppe, men vi jobbar för samma sak, säger Rebecka Blomqvist.

Skänkte hela prispengen

Summan som Blomqvist skänkte var 10 000 kronor och kom från prispengar för att hon under maj månad utsågs till damallsvenskans bästa spelare.

– Det känns helt rätt. Det är mitt första ambassadörsuppdrag och projektet känns väldigt spännande. Det var en självklar sak att göra och att de ska åka ned dit till Rwanda gör att det känns ännu mer intressant, säger Blomqvist.

Hur viktigt tycker du att det är att vara med i en klubb som även arbetar för saker utanför planen som ni spelar på?

– Jätteviktigt skulle jag säga och det är någonting som jag tror att alla vi spelare står för. Vi har fått förmånen att kunna spela på den här nivån och att då få bidra till andra i världen känns väldigt bra, säger Rebecka Blomqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.