Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Julia Zigiotti och Jennifer Falk. Bild: Bildbyrån.

GFC-spelare anmäls av förbundet

I december skrev GP att flera Göteborg FC-spelare ingår i en utredning kring brott mot de nya agentreglerna. Nu har flera av spelarna, däribland Julia Zigiotti Olme och Jennifer Falk, anmälts till disciplinnämnden av Svenska fotbollförbundet.

I somras trädde nya regler kring agentverksamhet i kraft.

De innebär bland annat att spelare och föreningar endast får låta sig representeras av agenter som är registrerade och godkända av Svenska fotbollförbundet.

I december kunde GP berätta att flera spelare i Göteborg FC kan ha brutit mot reglerna.

LÄS MER: Göteborg FC inblandat i agentutredning

En utredning inleddes. Och resulterade sedermera i att tre spelare, Göteborg FC:s, och landslagets, Julia Zigiotti Olme och Jennifer Falk samt en spelare i IFK Kalmar, anmäls av Svenska fotbollförbundet för brott mot reglementet, något Sportbladet var först med att rapportera.

– Tre spelare är anmälda, bekräftar förbundsjuristen Tobias Tibell för GP.

Hur har ni resonerat när ni har kommit fram till det?

– Det är egentligen de uppgifter som har framkommit i medierapporter, i information från föreningar, den information som förmedlare själv presenterat samt samtal med spelarna som vi har landat i att det sannolikt rör sig om överträdelse av regelverket.

Anmälan, som skickades in innan jul, kommer nu tas upp av förbundets disciplinnämnd. De bestämmer eventuell påföljd.

– Vilken påföljd det blir är upp till dem, säger Tibell och tillägger:

– Det här är det första ärendet som rör spelare eller förening som enligt vår uppfattning har gjort sig skyldig till överträdelse.

Aleksandar Ilijoski, agenten/förmedlaren i fallet, har inte anmälts till disciplinnämnden efter utredningen och riskerar därmed inget straff av förbundet. Detta för att han han inte är registrerad eller certifierad hos dem.

– Jag har hjälpt tjejerna och agenter utomlands, that's it. Jag har inte tagit några pengar och det står ingenstans att jag har varit med, sa Ilijoski till GP i december.

Anledningen till att klubbarna inte anmälts är att förbundets utredningen inte har hittat några uppgifter som visar att agenten har jobbat på uppdrag för klubbarna.

GP har sökt Jennifer Falk och Julia Zigiotti Olme.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.