Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

GFC spelade ut men föll mot norska mästaren

Den andra matchen på tre dagar slutade med uddamålsförlust för Göteborg FC. Trots stort spelövertag gjorde norska mästarlaget Lilleström enda målet i söndagens träningsmatch.

Göteborg FC har inlett matchandet för året tufft. Under lägret i Norge som pågick under helgen ställdes man först mot norska ligatvåan Vålerenga (seger 2–0) och sedan, bara två dygn senare, grannlandets bästa klubb Lilleström.

Även om Lilleström vann efter en innickad hörna 20 minuter in i matchen var det Göteborg FC som förde spelet.

–  Resultatet var skit samma. Det var att vi fick igång spelet som vi verkligen ville ha. Vi är jättenöjda med det här lägret. De kommer utvilade och vi kör i stort sett över dem, säger tränaren Jörgen Ericson.

Värvningarna från start

I startelvan fick de bägge nyförvärven Emma Kullberg och Filippa Angeldahl chansen från start.

– De är inne i det här tänket och har gjort det jättebra. Det är riktigt roligt att de smälter in så bra som nya, säger Jörgen Ericson.

Han sammanfattar de två matcherna mot norskt toppmotstånd i väldigt positiva ordalag.

– Det är skönt att få en värdemätare direkt, i stället för att möta på pappret sämre lag. Vi är långt framme redan. Nu ska vi börja med lite mer detaljer och spetsa till det ännu mer.

Så startade GFC:

Loes Geurts – Emma Koivisto, Emma Berglund, Emma Kullberg, Natalia Kuikka – Elin Rubensson, Filippa Angeldahl, Vilde Böe Risa, Julia Zigiotti Olme – Pauline Hammarlund, Evelyn Ijeh.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.