Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emma Berglund kommer inte spela mot Vittsjö på söndag. Bild: CARL SANDIN
Emma Berglund kommer inte spela mot Vittsjö på söndag. Bild: CARL SANDIN

GFC:s stjärnvärvning skadad – missar omstarten

På söndag var tanken att Kopparberg/Göteborgs stjärnvärvning, Emma Berglund, skulle debutera för klubben.
Men debuten får vänta.
Under uppladdningen för omstarten av damallsvenskan har 30-åringen åkt på en skada.

Det var den 21 maj som Kopparberg/Göteborg offentliggjorde att man lyckats värva mittbacksstjärnan Emma Berglund från Paris Saint-Germain.

I slutet av juni gick 30-åringens kontrakt ut med den franska storklubben och den 1 juli kunde hon genomföra sin första träning med GFC. Men uppladdningen inför debuten med klubben, som skulle ske i den damallsvenska omstarten på söndag, har inte riktigt gått som beräknat. Berglund har nämligen åkt på en lårskada.

– Hon har haft känning i en vecka ungefär. Hon har varit lite sliten och haft lite andra grejer. Jag tror att hon fick den när vi gick in och började träna lite hårdare och då drog det till på någon övning, säger GFC-tränaren Marcus Lantz.

"Väldigt lite folk på träningarna"

Exakt hur länge Emma Berglund kommer vara borta från spel är inte klart, men hon kommer att missa matchen mot Vittsjö på söndag.

– Vi har ett fysteam som kan det här mycket bättre än mig, men vad jag fått från dem är att det borde dröja en till två veckor innan hon är spelklar igen. Hon var med på träningen på Kamratgården nu senast och joggade lite lätt, men kan inte vara med i fotbollsträning, säger Lantz.

Hur är läget inför söndagens match i övrigt?

– Vi tränar och laddar. Nu har vi ju hela gänget tillbaka igen och får en lite annan miljö. Vi har haft väldigt lite folk på träningarna ett tag, så det är skönt att de är tillbaka. Känslan är bra inför omstarten, säger Marcus Lantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.