Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Blackstenius. Bild: CARL SANDIN
Stina Blackstenius. Bild: CARL SANDIN

GFC:s stjärnvärvning debuterar i startelvan

Hon har bänkats under de två inledande matcherna, men nu får GFC:s landslagsvärvning Stina Blackstenius plats i startelvan.

Landslagsstjärnan som kom till GFC inför säsongen har under de senaste två matcherna inte varit med i startelvan. I den allsvenska premiären stod hon utanför startelvan på grund av en lättare bristning, men Blackstenius har trots att hon stått utanför startelvan gjort fina inhopp. Inte minst de två mål hon spelade fram till i mötet med Kristianstad.

Stina Blackstenius kom senast från Linköping FC och övergången till Göteborg FC har varit omdiskuterad. Så här sa hon själv till GP om övergången:

– Jag har alltid haft en väldigt bra känsla för Göteborg som klubb. De har ju haft jättebra säsonger de senaste åren och jag som har spelat emot dem ett par gånger vet att det är ett svårt lag att möta. Sen är det en klubb som har höga ambitioner och verkligen vill satsa, det gillar jag.

I kväll ställs Göteborg FC mot Växjö. Växjö, som lyckats ta ett poäng i det två första matcherna och ligger på en tredje plats från botten i tabellen. Göteborg FC ligger på en fjärdeplats från toppen tätt efter KIF Örebro DFF, FC Rosengård och Linköpings FC.

Så startar GFC mot Växjö:

(3-5-2) Jennifer Falk – Filippa Curmark, Emma Kullberg, Natalia Kuikka – Emma Koivisto, Filippa Angeldal, Julia Zigiotti Olme, Vilde Böe Risa, Julia Roddar – Pauline Hammarlund, Stina Blackstenius

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.