Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rebecka Blomqvist leder den damallsvenska skytteligan med sina elva mål. Bild: FREDRIK KARLSSON

GFC:s skyttedrottning tar plats i EM-kvaltruppen – istället för Hammarlund

Pauline Hammarlund stoppas av en knäskada och missar det kommande EM-kvalet. Då får GFC:s skyttedrottning Rebecka Blomqvist chansen.
– Jag var inställd på en resa men inte på det här, säger Blomqvist.

En knäskada tvingar Pauline Hammarlund att säga nej till det kommande EM-kvalet. In i truppen i hennes ställe kommer istället GFC-kollegan Rebecka Blomqvist, som just nu leder den damallsvenska skytteligan.

– Det känns jättebra, jag är glad och tacksam att få den här chansen, säger 22-åringen.

Blomqvist fick beskedet under onsdagsförmiddagen och får nu ställa in fokuset på en resa till Visby för landslagssamling på måndag.

– Jag skulle åkt iväg med U23 så jag var inställd på en resa men inte på det här! Men det har nog hunnit lägga sig lite nu.

Får sällskap av fyra lagkamrater

Blomqvist har gjort flera framträdanden i U23-landslaget men 22-åringen har ännu inte fått debutera i A-landslaget.

– Det är en spelare som vi naturligtvis haft koll på under en längre tid, både genom hennes prestationer i Göteborg men också i U23-landslaget. Hon är en av många unga spelare som vi tror på och när Pauline inte kunde resa med kände vi att det här var rätt läge för att se Rebecka i A-landslagsmiljö, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

LÄS MER: Hyllar Blomqvist efter nya målet: "Värd all framgång"

I EM-kvaltruppen får Blomqvist sällskap från GFC av Elin Rubensson, Julia Roddar, Julia Zigiotti Olme och Jennifer Falk.

– Det är såklart jätteskönt. Det är en del spelare jag känner från ungdomslandslagen också så det är inte helt nytt även om mycket är det, säger Blomqvist.

Vad har du för förväntningar och förhoppningar på samlingen?

– Att det ska bli väldigt kul att testa på och få se hur det är på den här nivån, att se skillnaden i nivå från U23-landslaget och damallsvenskan jämfört med ett internationellt topplandslag.

Den 3 september möter landslaget Lettland borta i den först EM-kvalmatchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.