GFC:s mäktiga spurt räddade säsongen

Göteborg FC avslutar säsongen urstarkt med sex raka matcher utan förlust. Och Adelina Engmans mål mot Djurgården innebar att kontraktet är säkrat. – Det har varit en tung säsong så det är en stor lättnad nu, säger matchhjälten.

ANNONS
|

Göteborg FC fick en usel start på säsongen. Och det dröjde länge innan bitarna började falla på plats. Det unga laget var alldeles för svagt defensivt och när dessutom målvakten Jennifer Falk blev långtidsskadad (hjärnskakning) så såg bygget minst sagt svajigt ut.

I somras förstärkte man truppen med rutin i form av mittbacken Taylor Leach och danske målvakten Line Johansen. Och sakta men säkert började Stefan Rehns lag att hitta tillbaka till grundspelet.

– Ja, det har ju varit jobbigt. Det är aldrig kul att vara indragen i bottenstriden. Vi har haft otur med skador och hamnade i en ond cirkel där vi släppte in för mycket mål och hade svårt att ta oss ur svackor i matcherna. Men på hösten har allt känts mycket bättre, säger Adelina Engman.

ANNONS

Den senaste tiden har GFC gått från strykpåse till närmast oslagbara. Sex raka matcher utan förlust, inklusive ett oavgjort resultat mot Rosengård och en storseger mot Eskilstuna, visar att det finns potential i laget. På söndagenhade man chansen att rädda kontraktet med en omgång kvar – och det var just Adelina Engman som såg till att föreningen kunde andas ut. Hennes mål i den 35:e minuten blev matchens enda.

– Det var Elin (Rubensson) som kom runt på kanten och slog ett bra inlägg. Det kom perfekt på foten och jag fick tillräckligt bra träff, säger Engman om volleypärlan.

Göteborg var sedan nära att göra fler mål, både Pauline Hammarlund och Elin Rubensson träffade ribban. Den sistnämnde, landslagsspelaren, är en av flera anledningar till GFC:s uppryckning. Hon är stundtals dominant på mittfältet – och hoppas säkerligen få testa den positionen även i landslaget snart.

– Hon var riktigt bra i dag också, säger Engman.

Hur förklarar du er förvandling?

– Ja, jag vet inte. Vi har fått en annan trygghet i vårt spel. Och bättre självförtroende ju bättre resultat har blivit. Då blir det lättare att spela. Och vi viker inte ner oss om vi får ett mål emot oss, som vi gjorde i våras.

ANNONS

Tack vare segern gick Göteborg förbi Vittsjö och ligger nu på nionde plats med en omgång kvar att spela. Och om alla resultat går GFC:s väg i den sista omgången kan man klättra ytterligare två placeringar och bli sjua.

ANNONS