Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/6

GFC ny tabelljumbo efter tunga raset

En blytung 2-5-förlust avslutade GFC:s vårsäsong. Nederlaget innebär att laget, som nu har åtta raka matcher utan seger, går till sommaruppehåll som tabelljumbo.

Sista matchen inför EM-uppehållet och möjlighet att bryta trenden på sju raka matcher utan seger var förutsättningarna inför Göteborgs hemmamöte med Limhamn/Bunkeflo. Men det kunde knappast ha startat sämre för Stefan Rehns lag. 

Gästerna fick en frispark nära mittplan, Sofia Wännerdahl lyfte långt och i ett kaos av spelare kunde Anna Björk Kristjánsdóttir nicka in bollen i nät bakom Anna Larsson, som inte lyckades komma ut och avvärja. Målet kom till innan matchen ens var tre minuter gammal. 

Trots baklängesmålet lät GFC sig inte chockas och ett par minuter senare var det nära en snabb utjämning när Adelina Engman skickade in ett hårt inspel framför mål, men ingen hemmaspelare hann fram den gången. 

I övrigt var det skåningarna som vaskade fram de hetaste chanserna. Och i den 32:a minuten var det dags igen. Anna Welin hittade Michaela Johnsson i djupled, och fri med Larsson kunde anfallaren behärskat rulla in 0-2. 

Hammarlunds fullträff skänkte hopp

Pauline Hammarlund hade ingen av sina bättre halvlekar, men precis innan paus skulle hon skänka GFC visst hopp. Beata Kollmats startade anfallet med en brytning på offensiv planhalva och det hela avslutades med att Hammarlund på Adelina Engmans inlägg behärskat nickade in 1-2. 

I den andra halvleken dröjde det drygt tio minuter innan gästerna svarade på Hammarlunds reducering. Och för andra gången i matchen var det en fast situation som skulle ställa till det. Anna Björk Kristjánsdóttir nådde högst på en hörna och nickade fram bollen till Malin Winberg som var påpasslig och styrde in 1-3 med pannan. 

Försvaret rasade ihop i andra

Drygt tio minuter senare var Winberg på rätt plats igen, när hon från nära håll skickade in 1-4.

Innan eländet var över hann Anna Welin med att öka på till 1-5, efter en säkert förvaltad straffspark, som Anna Larsson orsakade sedan hon kommit snett in i en duell. 

Elin Rubensson tröstmålade i slutminuterna, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. 

Resultatet innebär att GFC går till sommaruppehåll med åtta raka matcher utan seger. Göteborgarna, som inte har tagit en seger på två månader och som har släppt in flest mål i serien, halkar i och med förlusten ned till sistaplatsen i tabellen. Det här efter att tidigare jumbon, Hammarby, tagit tre poäng hemma mot Vittsjö på torsdagskvällen.