Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: LUDVIG THUNMAN
Bild: LUDVIG THUNMAN

GFC-målvakten skrällen i VM-kvaltruppen

Dubbla kvalmatcher och en chans att knipa ett tydligt grepp om en plats till VM i Frankrike nästa sommar väntar damlandslaget i början av juni. Till den samlingen får Göteborg FC:s målvakt Jennifer Falk vara med.
– Hon är en modig målvakt, säger Peter Gerhardsson.

Peter Gerhardsson flyg från Stockholm till Göteborg var försenat vilket sköt på tisdagens presskonferens. Men när den förre Häckentränaren väl presenterade sin trupp var det trevlig läsning för Göteborg FC.

LÄS MER: Jennifer Falk tillbaka – överlistades av drömmål

GFC kan skryta med att ha med fyra spelare i truppen, varav en debutant i Jennifer Falk. De övriga göteborgarna i truppen är Olivia Schough, Elin Rubensson och Julia Roddar.

– Hon är en målvakt som är bra på fötterna och hon använder båda fötterna. Hon är modig och jag hörde att hon har en bakgrund som elittennisspelare – och för att använda det språket så går hon på nät och agerar istället för att vara passiv, säger Peter Gerhardsson.

"Verkligen kommit igen"

Jennifer Falk inledde säsongen som tvåa bakom Loes Geurts, men har fått spela från start de två senaste omgångarna. Det har varit tillräckligt för att övertyga landslagsledningen om att hon förtjänar en plats i truppen.

– Hon var borta hela förra året, men har verkligen kommit igen. Hon är, tycker vi, en spännande målvakt som är modern i sitt sätt att spela och intressant i luftspel. Det är ett perfekt läge för henne att vara med, säger Peter Gerhardsson som tillsammans med landslagets målvaktstränare Tomas Håkansson följt Torslandaproduktens framfart.

Hans trupp möter Kroatien på Gamla Ullevi den 7 juni. Matchen har hittills sålt 4735 biljetter. Därefter väntar bortamatch i Lviv den 12 juni.

– Vi känner oss väl förberedda och vi vill gärna till VM i Frankrike. Jag tror det kommer bli en publikfest. Mycket talar för att nästa sommar kan bli ett lyft för damfotbollen, där vill vi gärna vara, säger förbundskaptenen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.