Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Loes Geurts. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Loes Geurts. Bild: MICHAEL ERICHSEN

GFC-målvakten om konkurrensen: "Är nog värst för tränaren"

Hon fick göra sin tredje match för säsongen mellan stolparna – då kom också första nollan och första trepoängaren för Loes Geurts som har en tuff konkurrenssituation med landslagsmålvakten Jennifer Falk.
– Hon är bra, men jag tycker jag är bra också.

Loes Geurts har fått stå på sidan under större delen av säsongen. Marcus Lantz val har fallit på Jennifer Falk som klivit in och levererat, vilket inte minst belönades med en plats i det svenska VM-laget.

Men mot Kungsbacka DFF, i säsongens andra derby, blev det Geurts som fick ta plats mellan stolparna. Hennes första framträdande kom mot Rosengård i en match som slutade 2–2.

Det andra kom mot Piteå i matchen som slutade 1–1, men efter 6–0-segern i derbyt fick Geurts äntligen stå som vinnare.

"Är nog tuffast för tränaren"

– Det har jag faktiskt inte tänkt på, att det var första segern och nollan. Jag tänker inte så mycket på sådana saker utan försöker bara njuta när jag spelar och göra det så bra jag kan, säger Loes Geurts.

Hur ser du på konkurrenssituationen som ni har på målvaktssidan?

– Jennifer (Falk) är bra och jag tycker att jag är bra. Så det är nog tuffast för tränaren kanske som ska välja. Men som jag sa så försöker jag njuta mycket när jag får spela. Jag är glad när jag får spela och det är klart att jag är lite sur när jag inte får spela. Samtidigt kan jag också förstå det för Falk är så pass bra att jag förstår att han väljer henne, säger Geurts.

LÄS MER: GFC tog årets största seger i derbyt

Även om det var Göteborg FC som dominerade derbyt mot Kungsbacka så fick Loes Geurts göra ett par ingripanden under matchen. Gästerna hade ett par kontringar där man kom till avslut och Geurts användes även en del i hemmalagets uppspel.

– Det var skönt. Det är kul att göra lite grejer, men det betyder ju ändå att vi gör det bra på planen om jag inte har så mycket att göra.

Hur tycker du att ni spelade?

– Vi spelade bra och hade ett bra passningsspel vilket jag är nöjd med. Vi hade sagt att vi ville ha uppe tempot hela matchen och kunna flytta boll så mycket som möjligt, säger Loes Geurts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.