GFC kryssade i tät drabbning

Mycket närkamper och hårt spel. Det var inget skönlir när GFC spelade 1-1 borta mot Kristianstad. – Vi är halvnöjda, vi vill alltid vinna, men en poäng är inget att skämmas över, det var en riktigt tuff match, säger Göteborgs lagkapten, Elin Rubensson.

ANNONS
|

GFC fortsätter att skugga topplagen i damallsvenskan. På lördagen åkte laget till Skåne och fick med sig en poäng hem. Det innebär att göteborgarna inte har förlorat sedan premiären och nu har fyra raka matcher utan förlust.

– Det känns som att vi har fått ihop det. I år agerar vi verkligen som ett lag och vi är väldigt svårslagna, säger Elin Rubensson till GP efter matchen.

Gästerna tog tidigt ledningen. Elin Rubensson plockade ned en långboll på offensiv planhalva och frispelade Adelina Engman med en fin boll i djupet.Engman gjorde inget misstag utan rullade säkert in 0-1 redan i den femte minuten. Men innan domaren blåste för halvtid hade hemmalaget utjämnat efter en fin soloprestation från Jenny-Julia Danielsson.

ANNONS

– Vi borde ha stoppat henne bättre där, även om det var ett fint mål och bra gjort.

Några fler fullträffar blev det inte i matchen. I stället var det ett ställningskrig på plan.

– Precis som väntat var det mycket kamp och många långbollar. Och det var rätt irriterat både påoch vid sidan av planen, deras tränare blev uppvisad på läktaren.

Trots att det inte blev seger över nästjumbon var Rubensson inte allt för missnöjd med utgången.

– Vi förlorade inte, det får vi vara nöjda med.

ANNONS