Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GFC-kaptenen: "En fantastisk spelare som vill komma hem"

Lotta Schelin förväntas meddela var hon fortsätter sin karriär när som helst. Landslagskollegan och GFC-kaptenen Elin Rubensson ser gärna att nästa hemmaplan blir Valhalla.  – Klart att snacket går, säger hon.

Göteborg FC väntar och väntar. Kommer Lotta Schelin hem till klubben hon lämnade 2008? Ordföranden Peter Bronsman berättade för GP på fredagen att allt hänger på Schelin själv. 

Men det finns tre GFC:are i den landslagstrupp som tränar på Öis-gårdens gräs denna helg. Elin Rubensson, som spelat med Schelin i landslaget sedan sin debut 2012, har dock inte lanserat en övertalningskampanj för att få Sveriges främste målskytt genom tiderna att välja Göteborg. 

– Jag har ingen aning vad hon bestämt sig för och jag har inte varit inblandad i det alls. 

Du har inte försökt locka henne till Göteborg?

– Självklart vore det jättekul om hon skulle komma till Göteborg men det är hennes beslut. Vi blir glada om hon kommer men det är inget jag har lagt mig i. Klart att snacket går, men det gör det väl hos alla egentligen. Det är en fantastisk spelare som vill komma hem, det hade bara varit kul om hon kommer till oss. 

Sedan tidigare har Schelin hintat om att hon kommer avslöja nästa klubbadress efter den här landslagssamlingen - som avslutas med EM-kvalmatchen mot Moldavien på nationaldagen. Elin Rubensson håller tummarna att hon får en ny forward i Göteborg FC när damallsvenskan startar igen efter samlingen. 

– Hon har väldigt mycket rutin och erfarenhet från den bästa fotbollen i världen och hon är Champions League-mästare så hon kommer tillföra Damallsvenskan mycket om hon kommer tillbaka. Dessutom är hon en populär spelare så hon kommer dra publik till Damallsvenskan, vilket också är kul. Vi får se var hon hamnar, säger Rubensson. 

Om hon skulle hamna – och bilda anfallspar med Marta – i Rosengård eller ge skytteligaledaren Pernille Harder offensiv assistans i Linköping går Göteborg FC miste om en av sina största klubbikoner genom tiderna till en rival. Något varken Elin Rubensson eller klubbens supportrar skulle uppskatta. 

– Det vore så klart jättekul om hon hade kommit till oss, men det är ingenting vi spekulerar i, säger Rubensson.