Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Irmeli Jonsson och Andrea Simonovic Pajovic flyttas upp från GFC:s F19-lag – och sitter på bänken i derbyt mot Kungsbacka på lördagen. Bild: Robin Aron

GFC flyttar upp talangerna – får chansen direkt

Damallsvenska topplaget Göteborg FC har haft svårt att få ihop full trupp det sista. Det blir ändring på det i derbyt mot Kungsbacka. Två av F19-lagets spelare är uttagna i matchtruppen.

I senaste matchen mot Linköping saknade Göteborg FC två spelare för att ha full bänk. Tre spelare var indisponibla på grund av skador. I veckan kunde GP rapportera om att det med största sannolikhet inte blir några värvningar utifrån inför höstens matcher.

Däremot har klubben nu bestämt vilka spelare från F19-laget som får chansen i A-truppen.

Det blir 19-åriga Irmeli Jonsson och 17-åriga Andrea Simonovic Pajovic som flyttas upp i Göteborg FC:s A-trupp till lördagens derby mot Kungsbacka på Valhalla IP.

"Tufft att slänga in dem direkt"

– Andrea är den yngsta av dem och är mittback. Hon har en bra passningsfot, är ganska lång och rejäl. Det är lite Taylor över henne, säger tränaren Marcus Lantz och syftar såklart på A-lagets mittback Taylor Leach.

– Irmeli är bra tekniskt; teknisk med bollen och bolltrygg, säger han vidare.

Lantz förklarar valen av Jonsson och Simonovic Pajovic.

– Det är F19-tränaren Anna Stoltze som är med och väljer. Det är de som de tycker ligger längst fram. Jag ser inte varje träning med F19. Andrea har jag sett ett tag. Vi behöver någon som är där bak.

Det troliga är att det blir bänken från start.

– Det blir tufft att slänga in dem i några matcher direkt, säger Marcus Lantz.

Göteborg FC full bänk igen. Marcus Lantz pustar ut.

– Om nu inget händer på sista träningen ...

Det gjorde det inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.