Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

GFC firas – utan förre tränaren Marcus Lantz

Marcus Lantz ledde Göteborg FC till cupseger i våras. Men när laget hyllas på Fotbollsgalan kommer den förre tränaren inte att sitta med spelarna – eller vara med på scen.
– Det är bättre att jag sitter någon annanstans, säger Lantz.

I våras spelade Göteborg FC hem cuptiteln efter 2–1-seger hemma på Valhalla mot Kristianstad DFF i finalen.

På kvällens fotbollsgala på Hovet i Stockholm ska cupvinnarna uppmärksammas för bedriften. Men tränare Marcus Lantz som ledde laget till titeln kommer inte att ta del av hyllningarna.

Lantz fick för ett par veckor sedan lämna Göteborg FC.

– För att bli ännu bättre och för att fokusera ännu mer på vår ungdomsverksamhet väljer vi att gå vidare så här, sa ordförande Peter Bronsman till GFC:s hemsida när beslutet kommunicerades.

Det är också anledningen till att Lantz, som är nominerad till priset "årets tränare", inte kommer att sitta med sitt förra lag på galan och inte heller vara med på scen när laget tas upp på scen för att uppmärksammas för titeln.

LÄS MER: Lantz lämnar GFC: "Ibland vill man olika"

– Jag och min fru sitter med några andra nominerade. Jag hade faktiskt lite önskemål om att ha det så. Jag vill inte sitta i vägen för spelarna. Det är bättre att jag sitter någon annanstans. Så får spelarna glänsa, säger Marcus Lantz när GP når honom.

"Laget får skina"

Han fortsätter:

– Jag frågade om att få sitta på annat håll. Det var inga större grejer. Det är bättre vi gör så. Jag hade inte haft några problem med att sitta med laget, men det kanske blir lite krystat eller jobbigt för spelarna. Jag vet inte hur de har tagit det. Vissa skiter kanske i det, men jag vill inte utsätta dem för det. Det är bättre att jag sitter någon annanstans.

LÄS MER: Beata Kollmats om Lantz: "Hade något att bygga vidare på"

Du följer inte heller med upp på scen när laget hyllas?

– Nej, nej, nej. Det får de lösa det själva. Jörgen Eriksson (assisterande tränaren som har tagit över efter Lantz) och laget får skina, säger Lantz.

LÄS MER: Lantz egna ord efter uppbrottet med GFC

Utöver cupguldet var den förre Öis-tränaren också med och förde GFC till en andraplats i damallsvenskan.

Marcus Lantz gör upp med Jonas Eidevall (FC Rosengård) och Stefan Ekstrand/Thomas Mårtensson (Vittsjö GIK) om att bli "Årets tränare".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.