GFC-förlust – tappar i guldjakten

Det började så tokigt – och det blev än värre. Efter 1-2-förlust borta mot Hammarby blir det svårare för Kopparbergs/Göteborg att ta det där efterlängtade guldet.

|

Första bollkontakten för lagkaptenen Beata Kollmats. Hon hade bollen under kontroll, hade vänt hemåt, men inte sett att målvakten Jennifer Falk befann sig långt ute i straffområdet.

Bakåtpassningen gick därför i en halvbåge runt en helt ställd Falk – och in i mål. Matchuret visade 58 sekunder.

”Bra för matchen”, som en Hammarbysupporter utbrast på läktaren, och men det vete tusan om det var.

Göteborg gjorde en spelmässigt sett helt okej första halvlek. Bra bollkontroll, snygga kombinationer – men sista tredjedelen funkade det inte. Enda målchansen var ett skott utifrån från Rebecka Blomqvist som tog i stolpens utsida.

Hammarby utökar

I andra flyttade Hammarby fram sina positioner lite och blev inte lika tillbakatryckt som i första. Och allteftersom tiden gick, så blev Göteborg desto mer sugna på att anfalla – vilket öppnade för kontringar.

Efter en sådan – och efter ett fint kombinationsspel – kom så småningom 2–0 till hemmalaget. Emma Jansson avslutade säkert och sköt in bollen vid ena stolproten sedan Julia Roddar i Göteborg agerat lite väl passivt.

Detta hände i 70:e minuten. Göteborg gjorde några offensiva byten, in med Pauline Hammarlund och Karin Lundin istället för Roddar och Amanda Haahr Johnson, men inte ens det hjälpte.

Sen reducering

Det var helt enkelt otroligt svårt att skapa några vettiga målchanser denna blåsiga eftermiddag på Hammarby IP.

Samtidigt som stockholmskorna ska ha en eloge för sitt täta, disciplinerade försvarsspel.

Reduceringen i näst sista minuten – Taylor Leach nådde högst på Olivia Schoughs inlägg – kom tyvärr lite försent.

Hammarby har därmed tagit maximala sex poäng mot Kopparbergs/Göteborg i år, vårmatchen slutade ju med Bajenseger med 3–1.