Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GFC föll tungt mot serieledaren

GFC har det fortsatt tungt. Mot serieledande Linköping kom fjärde raka förlusten. …– En betydligt bättre prestation än senast, men Linköping vann rättvist, säger GFC:s tränare Stefan Rehn.

Tungt nederlag med 1-3 mot Eskilstuna senast på Valhalla IP. I kväll blev det en ny förlust för Kopparbergs/Göteborg FC på hemmaplan när serieledaren Linköping var på besök.

– Vi har gjort bra matcher mot Linköping, vi förlorade med uddamålet i slutminuterna där senast. Vi har inte riktigt haft marginalerna på vår sida när vi har mött dem, utan att för den sakens skull mena att Linköping inte vann rättvist i kväll. De hade fler chanser än oss, säger Stefan Rehn. 

Gästerna satte högsta fart direkt från början och Göteborg hamnade tidigt i spelmässig brygga. Och i chansväg var den första halvleken allt annat än jämn. När domaren satte pipan i munnen för att förkunna halvtidsvila hade hemmalaget inte mäktat med ett enda avslut på mål - samtidigt som Linköping, anförda av anfallsstjärnan Stina Blackstenius, hade skapat flera farligheter. I den 25:e minuten skulle ligaledaren så också spräcka Jennifer Falks målnolla. Och visst var det Blackstenius, som med sitt 17:e ligamål den här säsongen hittade rätt, framspelad av Mariann Gajhede Knudsen. 

En dryg kvart in i andra halvlek prickade Pernille Harder också in 2-0 till gästerna. Men GFC spelade upp sig efter paus och Beata Kollmats kunde gjuta hopp i hemmalaget när hon tio minuter senare skickade in reduceringen. 

– Vi blev bättre ju längre matchen led och kom i det mycket bättre i andra halvlek när vi vågade hålla i bollen mer. Med lite tur kunde vi ha fått någon poäng med oss här, säger Stefan Rehn. 

Närmare än en reducering kom dock hemmalaget aldrig. Och klubben inkasserade därmed fjärde raka förlusten. Trots det var GFC-tränaren positiv. 

– Vi stod för en klart mycket bättre insats i dag än vad vi gjorde mot Eskilstuna. Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match i dag, vi tog kampen bra och taktiskt sett stod vi också upp. 

Vad krävs för att det ska bli trendbrott och tre pinnar i nästa match?

– Väldigt mycket samma inställning och attityd som vi hade i dag. Har vi inte det då får vi det svårt. Men vi växte under den här matchen och jag hoppas vi kan dra nytta av det.