Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

GFC föll tungt mot Eskilstuna

En tung start sänkte GFC i mötet med Eskilstuna. Topplaget vann med 3-1 och kunde lämna Göteborg med tre poäng. … – Det känns tungt, särskilt med tanke på att vi gjorde en riktigt dålig prestation, säger GFC:s Elin Landström.

Kopparbergs/Göteborg FC fick en tung start när topplaget Eskilstuna United kom på besök på Valhalla IP. Efter ett par halvfarliga hörnor för hemmalaget var det i stället gästerna som tidigt skulle spräcka målnollan i matchen. När klockan tickade upp mot tio minuter höll Louise Quinn sig framme på en hörna och kunde nicka in 0–1.

– Vi inledde piggt men efter målet tappade vi väldigt mycket, det känns surt att vi gick ned oss så, det var bara ett mål... säger Elin Landström.

I den 40:e minuten kom så nästa bakslag. Ingrid Schjelderup spelade fram Marija Banusic som inte gjorde något misstag utan satte 0–2 i nätet bakom Jennifer Falk. Där och då såg det tungt ut för göteborgarna.

Men nästan direkt efter paus skulle hoppet tändas. Elin Rubensson hittade fram med en boll till Adelina Engman som kunde reducera till 1–2. I stället kom 1–3 en kvart efter GFC:s reducering och Eskilstuna kunde spela av matchen.
Elin Landström var allt annat än nöjd med hemmalagets prestation.

– Vi gjorde en riktigt dålig insats. Vi blev alldeles för passiva och hade svårt att komma in i press på dem. Det finns många saker vi kan göra mycket bättre.

Hon tycker att Eskilstuna vann rättvist men önskar att GFC hade kunnat bjuda upp lite bättre.

– De var bättre än oss, men vi gjorde dem lite bättre än vad de är... det känns surt.
nederlag. Elin Landström var mycket missnöjd med GFC:s spel mot Eskilstuna. ”Det finns många saker vi kan göra mycket bättre”, säger hon.