Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

GFC befäste andraplatsen: "Hatten av för tjejerna"

Göteborg befäster sin andraplats i tabellen efter en stabil seger över Kristianstad och ännu ett mål av Rebecka Blomqvist, som nu är ensam skytteligaledare.
– Jag är så grymt imponerad av laget och tjejerna, hur de orkar och hur de presterar, säger Marcus Lantz.

Det var två formstarka lag som drabbade samman på Valhalla under söndagen när Göteborg tog emot Kristianstad.

Med Pauline Hammarlund långtidsskadad tog Julia Zigiotti Olme återigen plats i anfallet tillsammans med måldrottningen Rebecka Blomqvist.

Efter en dryg halvtimme fick Taylor Leach kliva av med en fotskada.

– Det är inte bra har jag förstått. När Taylor jämrar sig då har hon ont, hon är ingen som gnäller. Vi ska göra en undersökning imorgon och koll vad det kan vara. Men det är sådana saker som kommer när man går runt på få spelare. Det är som det är men tjejerna sliter som djur och jag är så jäkla imponerad, säger GFC-tränaren Marcus Lantz.

Oroande backskada

När Leach klev av fick Filippa Curmark ta klivet ner i försvaret och Zigiotti lämnade anfallet för det centrala mittfältet. In i anfallet kom Karin Lundin från bänken.

– Vi tappar ju en väldigt bra mittback men samtidigt går Filippa Curmark ner och gör det bra. Så det är starkt av oss att visa att det inte gör oss så mycket, även om Taylor är en väldigt bra spelar. Och jättekul att Karro (Lundin) får komma in och göra en bra prestation, hon förtjänar det, säger Rebecka Blomqvist.

Strax därefter rev Kristianstads Josefin Harrysson ner Emma Koivisto i straffområdet. Harrysson fick syna det gula kortet och domaren pekade på straffpunkten. Elin Rubensson klev fram och satte kyligt bollen i krysset vilket betydde 1-0 till hemmalaget, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Blomqvist nätade igen

Tio minuter in i den andra halvleken klev skyttedrottningen Blomqvist fram. Curmark frispelade 22-åringen som satte sitt elfte mål för säsongen, befäste sin skytteligaledning och utökade GFC:s ledning.

LÄS MER: Hyllar Blomqvist efter nya målet: "Värd all framgång"

Kristianstad forcerade på slutet men kom inte ikapp hemmalaget. Det blev inte fler mål i matchen som slutade 2-0 till GFC som befäster sin andraplats i tabellen och med en match mer spelad nu har en poäng upp till ledande FC Rosengård.

– Vi har spelat mycket matcher och det är fysiskt jobbigt men jag tycker vi gör en jättebra match och vinner rättvist och gör två fina mål, säger segerskytten Blomqvist.

Marcus Lantz var minst sagt nöjd med segermatchen.

– Vi genomför den på ett väldigt bra och metodiskt sätt och håller oss till det vi har pratat om. Spelarna är ju lite slitna, vi går runt på få spelare men jag är så grymt imponerad av laget och tjejerna, hur de orkar och hur de presterar. Vi hade en liten down ett tag men nu har vi 11-0 och nio poäng på de tre senaste matcherna. Det är fantastisk bra spel, så hatten av till tjejerna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.