Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gerhardsson om sviten mot Blåvitt: "Har svårt för bra lag"

BK Häcken har inte lyckats vinna mot Blåvitt sedan 2011. Helt ointressant menar klubbens tränare Peter Gerhardsson. – Jag tror inte på det som har varit, vi har en bra chans att vinna i dag, säger han.

En dryg veckas förberedelser är över. På måndag väntar göteborgsderby mellan BK Häcken och IFK Göteborg.
– Det ska bli en intressant och rolig match. Vi saknar bara två spelare, Martin Ericsson och Paulinho. Det är ett bra läge för oss. 

Och det är inte vilket derby som helst - utan Häckens första hemmaderby på Bravida Arena någonsin. 
– Vi har fått spela på Gamla Ullevi under några år. Det ska bli skönt att komma hem igen i derbyt. Oavsett vad så vill alla lag spela sin hemmamatcher på sin hemmaplan. 

Häcken har inte lyckats besegra Blåvitt sedan 2011. Men det är inget som stör Gerhardsson. – Vi hade inte slagit Elfsborg borta på otroligt länge, det gjorde vi nu. Jag tror inte på det som har varit, vi har en bra chans att vinna, säger han. 

Varför har ni haft så svårt mot Blåvitt tidigare? 
– Du brukar ha svårt för bra lag. Det har Göteborg varit under flera år. Men de har haft olika spelare och ledare, så det finns inget riktigt mönster. 

Och han tycker det finns mycket som talar för att Hisingsklubben bryter sviten. 
– Jag tycker att vi gjorde det bra i våras, vi var nära då. Hade inte domaren tappat pipan i den matchen hade vi fått en straff, så då var det små marginaler. 

Vad tror du kommer avgöra? 
– Omställningsspelet. Där är både vi och Blåvitt väldigt starka. Det och vilket lag som kan hålla i styr eventuella derbykänslor bäst.