Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson och Peter Gerhardsson går ner i lön.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Janne Andersson och Peter Gerhardsson går ner i lön. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gerhardsson och Andersson sänker lönerna

I coronakrisens spår sänker de svenska fotbollsförbundskaptenerna Peter Gerhardsson och Janne Anderssson sina löner med 20 procent, det meddelar Svenska fotbollförbundet.

Coronapandemins slår hårt mot ekonomin, bland annat för Svenska fotbollförbundet som redan permitterat anställda. Nu meddelar förbundet att de båda förbundskaptenerna Peter Gerhardsson och Janne Andersson tillsammans med sina assisterande förbundskaptener valt att gå ner i lön med 20 procent.

– Vi har ett ansvar att göra vad vi kan, och göra det i tid, för att skydda vår verksamhet långsiktigt i en mycket osäker och utmanande situation. Det var Janne och Peter själva, tillsammans med sina assisterande förbundskaptener Peter och Magnus, som föreslog att man skulle gå ned i lön på grund av rådande situation, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

Inte sökt statligt stöd

Peter Gerhardsson säger till förbundets hemsida:

– Arbetsvardagen har givetvis påverkats av coronautbrottet och många av de ordinarie uppgifterna är i nuläget inte möjliga att genomföra. Med tanke på det så känns det bra att ta det här beslutet i en period där både vår arbetsbelastning samt förbundets ekonomiska situation påverkas av omvärldsläget, säger Peter Gerhardsson.

– Förhoppningsvis bidrar detta till att den ekonomiska situationen blir något bättre för förbundet, säger Janne Andersson.

Lönesänkningen gäller fram till 31 maj.

Förbundet meddelar också att man inte att söka statligt stöd utifrån permitteringslagstiftningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.