Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Gerhardsson hoppas kunna bjuda Neville på öl

Phil Neville säger att Peter Gerhardsson är skyldig honom en öl.
Den svenske förbundskaptenen säger att det rör sig om två. Till slut hoppas Gerhardsson bjuda på mer än så.
– Efter matchen i morgon hoppas jag kunna få bjuda två, tre eller fyra öl, säger han och skrattar.

När England höll presskonferens inför mötet mot Sverige talade förbundskapten Phil Neville väldigt gott om Sveriges dito Peter Gerhardsson.

Engelsmannen berättade också att de båda herrarna har ett pubbesök inplanerat. Det här då de, i samband med att de träffades för första gången, inför Sverige och Englands landskamp i november kom överens om att vinnaren skulle bjuda förloraren på öl.

Sverige vann med 2–0 – men någon öl hanns aldrig med och har än så länge inte blivit av.

– Jag träffade honom när vi möttes senast, en halvtimme före matchen. Vi sade då att vi skulle ses för en öl. Vid VM-lottningen (i december) lyckades vi inte få till den där ölen. Vi pratar när vi ses. Jag har träffat honom på ett par WSL-matcher (engelska Super League), sade Phil Neville till TT.

LÄS MER: Neville om utebliven öl med Gerhardsson

När Sverige med Peter Gerhardsson och Caroline Seger som representanter på plats en stund senare klev upp på podiet gav Gerhardsson sin syn på tränarnas relation – och fortsatte berätta om öl-historien.

– När jag träffade honom i England stod vi och pratade innan matchen. Med vissa människor känner man att det klickar och vi hade nog stått kvar och pratat än om det inte hade varit match då, säger Gerhardsson och fortsätter:

– Men det där med en öl stämmer inte riktigt. Det var en öl för varje mål, och vi vann med 2–0, så jag är skyldig honom två öl.

Får gärna bli flera ...

Han tillägger:

– Och det har inte blivit av än, vi träffades i Paris när Fifa hade gratisbjudning så det hade känts sådär att bjuda då, haha!

Men när bronsmatchen är färdigspelad hoppas Gerhardsson att Sverige ska ha varit laget som tagit hem medaljen och att han till slut ska få bjuda Neville på den där ölen.

Eller ja, det får gärna bli några till, menar Gerhardsson och syftar på en för varje mål-överenskommelsen.

– Efter matchen i morgon hoppas jag kunna få bjuda två, tre eller fyra öl, säger han och skrattar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.