Gerhardsson öppnar för att ta över konkurrenten

Peter Gerhardsson lämnar Häcken efter säsongen. Nu öppnar tränaren för att ta över allsvenska konkurrenten Djurgården. – Jag ser inget hinder att träna Djurgården, säger han till Matchdax.

ANNONS
|

Åtta åri BK Häcken fickräcka. När allsvenskans sista omgång är spelad har Peter Gerhardsson gjort sin sista match som tränare för Hisingslaget. Gerhardsson, som offentliggjorde sitt beslut i somras,har sedan beskedet varit fåordig om sin framtid. Men nu öppnar han för att ta över allsvenska konkurrenten Djurgården, vars nuvarande tränare Mark Dempsey har bestämt sig för att lämna Stockholmsklubben efter säsongen.

Och att Gerhardsson tidigare har representerat Djurgårdens rival, Hammarby, som spelare ser Häcken-tränaren inte som något hinder.

– Nej, när jag var spelare älskade jag Hammarby och att spela mot dem (Djurgården). Jag spelade där i tio säsonger. Som tränare är jag mer professionell och ser till mitt lags bästa. Att jag har en Hammarby-historia hindrar inte mig att träna något lag. Se på Mikael Stahre som har varit i AIK och IFK Göteborg. Jag ser inget hinder att träna Djurgården, säger han till Matchdax.

ANNONS

Gerhardsson vill dock helst vänta med att prata om sin framtid till dess att säsongen är färdigspelad.

– Jag har inget klart och vill inte kommentera något förrän säsongen är över.

Djurgården och BK Häcken möttes i går på Tele2Arena. En match stockholmarna vann med 1-0.

ANNONS