Georgien tvingades spela – trots dödsolyckan

Flera människor har dött efter att en byggnad rasat i Batumi, där Georgien tog emot Grekland i en VM-kvalmatch ikväll. Det georgiska fotbollsförbundet ville skjuta upp matchen, men de styrande organisationerna satt stopp för det.

ANNONS
|

Ikväll spelade Sverige hemma mot Kosovo (seger 3–0) i kvalet till Qatar-VM 2022. I samma grupp tog Georgien emot Grekland. Men staden Batumi, där matchen spelade, har drabbats av en tragedi.

Under fredagen rasade nämligen ett bostadshus, och minst nio personer har omkommit i olyckan. Människor sitter fast under rasmassorna och det pågår en sökinsats för att rädda dem.

Det georgiska landslaget har uttryckt sin sorg efter olyckan och enligt Aftonbladet ansökte de om att få skjuta upp matchen.

Men de styrande organen FIFA och UEFA bestämde att matchen ändå skulle genomföras.

”Det georgiska fotbollsförbundet uttrycker sin sorg över tragedin i Batumi. Det georgiska fotbollsförbundet har skickat ett brev till Fifa och Uefa, matchens arrangörer, angående att skjuta fram matchen. Men de styrande organisationerna uppfyllde inte vår önskan om att skjuta fram matchen”, skrev förbundet i ett pressmeddelande enligt Aftonbladet.

ANNONS

Matchen spelades utan publik på Batumi stadium, på grund av tragedin. Det hölls även en tyst minut innan avspark.

Grekland vann sedan med 2–0 och hänger därmed på i toppen, där de slåss med Sverige och Spanien om att kvala in till VM.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS