George Clooney öppnar för att köpa Derby County

Derby County letar en ny ägare. Kan det bli George Clooney? Hollywood-skådespelaren är öppen för den idén, det rapporterar flera internationella medier.
– Att äga en fotbollsklubb är kanske det näst bästa, säger han själv till Derbyshire Life.

ANNONS
|

2020 kom uppgifter om att en mediegrupp med kopplingar till Hollywood-skådisen George Clooney var intresserade av att köpa loss spanska klubben Malaga CF från Shejk Al-Thani.

Enligt AS ska planen bland annat varit att starta en serieproduktion som skulle följa klubben dygnet runt, men affären gick aldrig i lås.

Nu kan dock den tvåfaldige Oscars-vinnaren ha siktat in sig på en helt annan klubb – den här gången i den engelska andradivisionen, Championship.

Derby County lider nämligen av stora ekonomiska problem och hotas av konkurs, därmed jagar man en ny ägare. Ett gyllene läge för George Clooney som, enligt spanska Marca är intresserad av att slå till.

ANNONS

Clooney, som enligt bland annat Sky News ska vara god för omkring 4,7 miljarder kronor, ska ha fått upp ögonen för klubben genom skådespelarkollegan Jack O’Connel som är från Derby och till tidningen Derbyshire Life berättar han om sitt intresse för klubben.

– Derby är en fantastisk fotbollsklubb med en fantastisk historia och jag är säker på att det finns en fantastisk framtid också, säger han.

"Mitt fotbollsintresse har verkligen vuxit de senaste åren”, säger George Clooney.
"Mitt fotbollsintresse har verkligen vuxit de senaste åren”, säger George Clooney. Bild: Alastair Grant

George Clooney: ”Att äga en klubb är kanske det näst bästa”

En fantastiskt framtid med George Clooney som ägare? Tja, han stänger knappast den dörren.

– Mitt fotbollsintresse har verkligen vuxit de senaste åren och att äga en fotbollsklubb är kanske det näst bästa efter att spela för en. Kanske... en dag. Jag vet att det har varit problem på senare tid, men det är ingenting som inte går att åtgärda.

Skulle Clooney slå till så vore det inte första gången som en Hollywood-skådis valt att köpa en brittisk klubb. 2021 kom beskedet att Ryan Reynolds och Rob McElhenney hade slagit till och köpt division 5-klubben Wrexham AFC.

LÄS MER:Klart: Ryan Reynolds och Rob McElhenney har tagit över Wrexham

LÄS MER:Filmstjärnornas nya klubb förlorade: "Brutalt"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS