Gamle landslagsstjärnan hånas i England som en av de sämsta

Andreas Andersson gjorde gott om mål för IFK Göteborg innan han lämnade för proffsspel. Men i Newcastle gick det inte lika bra. När Daily Mail rankar de sämsta anfallarna i Premier Leagues historia finns Hova-sonen med på plats 61.

ANNONS
|

Efter att ha varit en fruktad målskytt i Tidaholm, Degerfors och IFK Göteborg gick Andreas Andersson utomlands. Han testade lyckan i Italien och AC Milan innan flyttlasset gick vidare till Newcastle.

Där blev det dock långt ifrån någon succé. Fyra ligamål på 27 matcher gjorde honom allt annat än populär i nordöstra England. Daily Mail har nu placerat honom som den 61:a sämsta anfallaren någonsin i Premier League.

–Man var ganska ung, ville spela mycket och sökte nya klubbar. Man kanske skulle haft mer is i magen och varit kvar lite längre. Det är ändå bra att vara tredjeforward i Milan. Speciellt som flytten till Newcastle inte innebar ett lyft. Tvärtom handlade tiden där mest om skador och sjukdomar, har Andersson sagt om sin flytt till England i Expressen tidigare.

ANNONS

Affären kritiserad då också av krönikören Martin Lipton:

– Det var en förskräcklig värvning för klubben. Newcastles fans skrattar när de hör hans namn i dag, sa Lipton då.

ANNONS