Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Galna målfacitet - hattrick i hattricks

Cornelis Leckborn har haft en skaplig säsongsinledning i division 4A Göteborg. 21-åringen från Kungälv har gjort 18 mål på sju matcher och hattrick i tre matcher i rad. - Frilägen har alltid varit min grej, säger han.

Efter två säsonger i Ytterby flyttade Cornelis Leckborn tillbaka till Kongahälla inför den här säsongen. Lagets tränare satte höga förväntningar på honom direkt och berättade att han förväntade sig 37 mål under säsongen. Hittills har ingen kunnat klaga på Leckborn målfacit. Med 18 mål på sju matcher i division fyra är han lokalfotbollens främsta målskytt. 

- Jag visste jag att jag skulle göra mycket mål när jag kom tillbaka. Jag har utvecklats i Ytterby och blivit mycket mer komplett, säger han. 

Redan 2012 gjorde anfallaren stor succé i Kongahälla. Under sin första säsong i seniorlaget dundrade han in 25 mål - en siffra som han lär slå ganska snart om hans facit håller i sig. 

- Jag har alltid gjort mål. Får jag en målchans brukar den sitta, säger han. 

Med tre, tre och fyra mål i de senaste matcherna är Cornelis Leckborn så het att det skulle gå att steka ägg på hans fotbollsskor.

- Jag har inte ens tänkt på det innan. Det var sjukt. Den här takten blir nog svår att hålla men jag ska försöka fortsätta. Jag kommer nog göra några till, säger han. 

Men trots att målen trillat in lyser erbjudandena från klubbar högre upp i seriesystemet med sin frånvaro än så länge. 

- Inget har kommit upp än. Det är först nu som folk har börjat prata om det. Jag har inte tänkt så mycket på det. Men om folk vill ha en målskytt är det bara att ringa, säger han. 

Hur många mål gör du i år?

- Jag litar på min tränare och gör 37 stycken. 

På fredagen möter hans Kongahälla Gårda BK i fyran. Frågan är om målen fortsätter trilla in i samma takt som den senaste tiden för Cornelis Leckborn. 

- Det beror på hur många chanser jag får. Jag känner press att göra myceket mål. Men det är kul att jag motsvarar förväntningarna än så länge, säger han. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.