Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Galna glädjen: Brighton klara för Premier League

Det var total eufori på läktarna - och på planen - när Brighton säkrade spel i Premier League den kommande säsongen genom att hemmaslå Wigan. Klubbens fans har väntat länge: Brighton har aldrig tidigare spelat i Premier League.

Brighton säkrade spel i Premier League den kommande säsongen genom att slå Wigan hemma med 2–1, samtidigt som Huddersfield tappade till 1–1 i slutminuterna borta mot Derby.

Att säkra avancemanget har på senare tid visserligen varit mest en fråga om när och inte om – men i den engelska sydkuststaden lär det ändå firas ordentligt. Brighton har aldrig spelat i Premier League tidigare.

Söndagens uppflyttningshjältar blev målskyttarna Glenn Murray och Solly March i Brighton, samt Derbys Jacob Butterfield som i och med 1–1-kvitteringen i 88:e minuten gjorde att försprånget ner till Huddersfield är 14 poäng när Huddersfield har fyra matcher kvar.

Huddersfield har emellertid fortfarande chansen att nå Newcastle, som för närvarande har andraplatsen som innebär direktuppflyttning.

Lag 3-6 gör upp om den kvarvarande platsen i höstens Premier League.