Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Galna cykelsparken räddade poäng: "Vilket mål!"

Brighton var i brygga i mötet med Chelsea – då levererade hemmalagets Alireza Jahanbakhsh en tidig, men eventuellt långvarig, kandidat till decenniets mål.

Ett nytt fotbollsdecennium är i gång och det skulle bjudas på ett utomordentligt läckert mål redan i den första Premier League-omgången under 2020.

Chelsea kopplade greppet om sitt bortamöte med Graham Potters Brighton genom att Cesar Azpilicueta satte 1–0-målet redan efter tio minuters spel.

Men Brighton skulle få med sig en poäng från matchen och det tack vare det tidigare nämnda drömmålet.

Bicicleta

Hemmalaget skapade en hörna i den 84:e matchminuten efter att ha skapat viss press på Chelseaförsvaret. Hörnan kom mot bortre stolpen en bit ut i straffområdet och nickades in mot mitten och strax bakom Brightons Alireza Jahanbakhsh. Jahanbakhsh såg läget nyttjade sin spänst och med en sanslös cykelspark strax innanför stolpen satte han 1–1-målet som skulle spika slutresultatet.

– Vilket mål! Är det verkligen sant?, utbrast Viasat-kommentatorn Cleas Andersson i sändningen när Jahanbakhsh cyklade in drömmålet.

Poängen var viktig för Brighton i kampen om att hålla bottenlagen på avstånd. Westham som ligger just under det negativa strecket är fem poäng bakom, men har däremot två färre matcher spelade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.