Galna cykelsparken räddade poäng: "Vilket mål!"

Brighton var i brygga i mötet med Chelsea – då levererade hemmalagets Alireza Jahanbakhsh en tidig, men eventuellt långvarig, kandidat till decenniets mål.

ANNONS
|

Ett nytt fotbollsdecennium är i gång och det skulle bjudas på ett utomordentligt läckert mål redan i den första Premier League-omgången under 2020.

Chelsea kopplade greppet om sitt bortamöte med Graham Potters Brighton genom att Cesar Azpilicueta satte 1–0-målet redan efter tio minuters spel.

Men Brighton skulle få med sig en poäng från matchen och det tack vare det tidigare nämnda drömmålet.

Bicicleta

Hemmalaget skapade en hörna i den 84:e matchminuten efter att ha skapat viss press på Chelseaförsvaret. Hörnan kom mot bortre stolpen en bit ut i straffområdet och nickades in mot mitten och strax bakom Brightons Alireza Jahanbakhsh. Jahanbakhsh såg läget nyttjade sin spänst och med en sanslös cykelspark strax innanför stolpen satte han 1–1-målet som skulle spika slutresultatet.

ANNONS

– Vilket mål! Är det verkligen sant?, utbrast Viasat-kommentatorn Cleas Andersson i sändningen när Jahanbakhsh cyklade in drömmålet.

Poängen var viktig för Brighton i kampen om att hålla bottenlagen på avstånd. Westham som ligger just under det negativa strecket är fem poäng bakom, men har däremot två färre matcher spelade.

ANNONS