Galen dramatik – Öis föll ihop men säkrade ändå nytt kontrakt

Viktor Lundberg gjorde 1–0 och Öis hade totalt 3–0 mot Sandviken. Då föll man ihop som ett korthus och Sandviken kunde kvittera till 3–3.
Men Alexander Ahl Holmström höll sig framme och blev stor kvalhjälte för Öis.
– Det var jobbigt ... jag ska inte ljuga. Man tänkte de värsta tankarna och det var fruktansvärda minuter där, säger Kevin Ackermann.

ANNONS
|

Segern uppe i Sandviken med 2–0 var givetvis skön för spelare och ledare i Öis. En seger som gjorde att man skaffade sig ett otroligt bra utgångsläge inför returen på Gamla Ullevi.

Visst, Sandviken höll på att ta ledningen när Isak Dahlqvist låg och plåstrades om efter en smäll mot huvudet. Men Öis höll undan och Dahlqvist själv kom tillbaka i spel, rejält omplåstrad.

– Jag fick ligga i omklädningsrummet ett tag för att se om jag skulle bli snurrig. Jag såg lite dimmigt i början men det var nog blodet som kom ner för ögonen, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det var bara köra häftpistol eller vad de nu körde.

Det där utgångsläget för Öis skulle bli bättre.

För Viktor Lundberg höll sig framme och satte dit 1–0 och totalt 3–0 till Öis.

LÄS MER:Öis-ordföranden Per Skånberg om förändringarna i Öis

Öis stod för en total kollaps – höll på att tappa allt

Men då hände något.

Det blev en kollaps. En total sådan.

– Det var jobbigt ... jag ska inte ljuga. Man tänkte de värsta tankarna och det var fruktansvärda minuter där, säger Kevin Ackermann.

– Man tänkte verkligen att vad fan är det som händer? Det var panikkänsla över att det gick så fort att tappa det, säger Viktor Lundberg.

Kollapsen ja, den började när John Junior Igbarumah kvitterade och gav Sandviken ledningen på bara några få minuter in i den andra halvleken. Efter det målet gick det en susning genom publiken.

Än värre blev det när Martin Springfeldt satte trean för gästerna.

Höll på att bli förlängning – då kom segermålet

Där och då var det förlängningsläge.

Men istället höll sig Alexander Ahl Holmström framme och knoppade in bollen. Ett mål som blev matchens sista och därmed säkrade nytt kontrakt för Öis.

LÄS MER:Efter eländiga säsongen – klev fram som kvalkung

Där och då byttes ångesten och paniken till vild glädje hos de rödblå.

– Den här matchen alltså ... det är så känslosamt och det är svårt att få ur sig orden nu. Det blir en urladdning och herregud, tre mål på en halvlek mot Sandviken ska inte få hända. Vi löser det dock och det är det enda som räknas, säger Herman Sjögrell.

ANNONS

Försök sätta ord på känslorna vid slutsignalen?

– Lättnad. Eufori. Gåshud. Allting. Jag njöt hela matchen även fast det var på håret med alla på läktaren. Det här var den mest fantastiska match jag har spelat i mitt liv.

Viktor Lundberg är en av flera spelare som kom under sommaren efter en tuff start på säsongen för Öis. Därefter började poängen att trilla in och veteranen var även han minst sagt glad och lycklig efter att kontraktet var säkrat.

– Jag har velat göra allt jag kunnat för att hålla Öis kvar och det är jäkligt skönt att vi är här nu. Målsättningen var ju hela tiden att klara det även om vi gjorde det lite väl spännande ... det här är dock en otroligt bra grupp och bra fotbollsspelare. Vi vänder på det efter den starten och samlar ihop de poängen som behövdes för ett kval. Sedan laddar vi om och tar de här matcherna också. Det visar på en otrolig styrka i truppen, säger han och fortsätter:

– Just nu är det dock bara lättnad. Det känns så jäkla skönt att vi klarade det.

Fakta: Så startade Öis

(4–2–3–1) Robin Wallinder – Anton Andreasson, Jonathan Azulay, Marcus Haglind Sangré, Hampus Dahlqvist – Kevin Ackermann, Arvid Brorsson – Herman Sjögrell (Erion Sadiku, 70), Daniel Paulson, Isak Dahlqvist – Viktor Lundberg (Alexander Ahl Holmström, 45).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS