Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Galen avslutning när Häcken vann premiären

Flera gånger var var man illa ute. Men storspel av målvakt Peter Abrahamsson och två fullträffar framåt gav Häcken tre poäng när man besegrade Elfsborg med 2-1 i en premiär som nästan hade allt.

Inte sällan brukar allsvenska premiärer innehålla trevande spel och låg fart.

Så var det inte när Häcken och Elfsborg drabbade samman på Bravida Arena. Redan från första sekund satte aktörerna på plan högsta fart och när inte ens en minut var spelad hade Häckens Peter Abrahamsson redan stått för en riktigt kvalificerad räddning på ett vasst avslut från Viktor Prodell.

Istället var det hemmalaget som hittade nätet när Paulinho i den femte minuten krutade in 1-0.

Elfsborgs Joakim Nilsson misslyckades med att rensa undan Samuel Gustafsons inspel och brassen kunde enkelt raka in Hisingslagets första allsvenska mål i år. Efter ledningsmålet inleddes en chanskavalkad från Elfsborg, där inte minst Viktor Claesson hade flera fina möjligheter att utjämna. Men tack vare storspel från Peter Abrahamsson kunde Häcken gå till halvtidsvila med 1-0.

Gästerna fortsatte att trycka på efter paus men Häcken-målvakten fortsatte att storspela mellan stolparna. Och på en kontring kunde istället Nasiru Mohammed rulla in 2-0 till hemmalaget.

Men Häcken, som i den 77:e minuten fick rött kort på Jasmin Sudic, var fortsatt pressat och i den 88:e minuten kunde Elfsborg till sist reducera genom Adam Lundqvist.

Närmre än så kom dock inte Boråslaget utan Häcken kunde hålla ut och vinna med 2-1.