Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gaisseger i hemmapremiären

Andreas Drugge har hittat hem - till Gais. - Med ett sådant stöd som vi får från läktarna kan vi inte annat än betala tillbaka, säger han efter seger i första hemmamatchen.

Drugge pratade om tifot och sångerna under 94 minuter. De trogna fansen ger sig inte. Inte laget heller.

- Vi går inte bort oss och även om motståndarna har bollen mycket, så är vi farligare, tycker han.

Gais vann utan tvekan välförtjänt. Degerfors bollinnehav imponerade långa stunder, men när det gäller avslutningar var hemmalaget överlägset och det är förstås viktigast.

- Vi hade lite tur som fick 2-0 precis i slutet av första halvleken, medger tränaren Thomas Askebrand.

Det målet kom som avslutning på en period som Degerfors dominerat efter att Gais startat bäst. Hemmalagets 1-0 hade kommit logiskt, men andra målet var mera oväntat. Förste målskytten Linus Tornblad kämpade fram bollen till Joel Johansson, matchens främste anfallsspelare.

- Vi pratade i paus om att göra ny match av det, berättar Degerforstränaren Patrik Werner, men sedan gick den där frisparken väldigt lätt i mål.

Den betydde 3-0 och kom efter en sen avblåsning när Gais hade bollen och bra läge. Det spelade ingen roll. Andreas Drugge lade upp bollen och siktade...

- ...på Björn (Andersson), förklarar han, men bolen gick ju förbi alla och i mål. Det var på sätt och vis meningen, för jag ville att den skulle hamna mellan stolparna även om ingen kom åt passningen.

Drugges första mål var förstås en lättnad på många sätt. Andreas är en av nya Gais viktigaste spelare, en man att bygga laget runt.

- Han var bra i vår första match och bra i dag. En spelare som gör skillnad, berömmer Thomas Askebrand.

Efter tredje målet var utgången given. Synd om Gaismålvakten Tomi Vaiho dock, han hade förtjänat att hålla nollan efter flera fina räddningar, men måste ge sig sju minuter från slutet. Det innebar ändå inte att Gais på något sätt var hotat.

- Vi mötte ett riktigt fotbollslag, som inte packade ihop sej i försvaret, säger Thomas Askebrand. Det är vi tacksamma för. Och våra spelare visade enorm energi och vilja.

Mål:

16:e Linus Tornblad

45:e Joel Johansson

59:e Andreas Drugge

87:e Ferhad Ayaz

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.