Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marko Johansson, Gais. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Marko Johansson, Gais. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gaismålvaktens pik mot Öis

Varken Gais eller Örgryte fick med sig tre poäng från derbyt. Men Gais var det klart bättre laget, tycker målvakten Marko Johansson.
– Jag vet inte om det är ett topp- eller bottenlag vi möter i dag, säger Johansson.

Gais och Örgryte kryssade på Gamla Ullevi. Grönsvart var det laget som var närmast seger med flest antal chanser i matchen. Men målen gjordes inte i kväll heller. Ineffektiviteten fortsätter finnas där för Gais – 0–0 på resultattavlan.

– Det är surt som fan. Men någonting positivt i alla fall. Det är vår högsta nivå vi spelar på i dag. Vi är de bättre laget i 90 minuter. De har två lägen medan vi skapar hur mycket som helst. Men vi kan inte göra mål, säger Marko Johansson.

Målvakten fick se sitt lag missa en del heta målchanser matchen igenom. Det har han som sagt gjort några gånger under säsongen.

– Det är klart det är frustration men vi kan bara pusha varandra. Vi kan inte vara negativa. Förr eller senare lossnar det.

Vad betyder det att ni presterar så här bra mot ett lag som Öis?

– Det betyder jättemycket. Fortsätter vi så här kommer vi ha tre poäng i alla matcher. Men jag vet inte om det är ett topp- eller bottenlag vi möter i dag.

Det är så känslan är?

– Ja.

Lagkamraten Niclas Andersén höll med.

– Vi hade förväntat oss en mycket större anstormning från deras sida. Vi hade det jättelugnt där bak! Inte hela matchen, men det var inte mer än någon annan match egentligen. Och de ligger i toppen, vi i botten. Så kändes det inte i dag.

När Örgryte-målvakten Fredrik Andersson hör om Marko Johanssons ord kommenterar han:

– Ska man vara helt ärlig så håller jag med honom sett till första halvlek. Det är inget att hymla om att Gais var mycket bättre än oss. Men just det ... De har gjort 19 mål och sett över årets prestationer ... Jag vet inte hur många skott de hade i dag, men att jag står här med en blomsterkvast i handen för att ha fått priset som matchens lirare är kanske ett sätt för dem att få det till att de har varit så jäkla bra att målvakten ska ha det. Jag vet inte om jag gjorde någon räddning i princip.

Örgryte-anfallaren Gustav Ludwigson:

– Det var ett bottenmöte i så fall skulle jag säga. Jag vet inte om man kan vara kaxig i det läget de är i nu, men visst ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.