Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Damir Mehic.  Bild: Olof Ohlsson
Damir Mehic. Bild: Olof Ohlsson

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Gaismålvakten om att ta över efter hörselskadade Marko Johansson

Marko Johansson tränade lätt på torsdagen men kommer inte till spel för Gais mot Nyköping på söndag.
In istället: Damir Mehic.
– Det är väldigt tråkigt och väldigt dåligt att det hände Marko, säger han.

På torsdagsförmiddagen var Gais och målvakten Marko Johansson tillbaka på Bravida arena för första gången sedan i måndags kväll då derbyt mot IFK Göteborg fick avbrytas. I värmande vårsol nöttes smålagsspel och anfallskombinationer inför det som nu blir nästa match för laget – Nyköping på söndag.

– Det har varit en märklig tid. Det här är inget man har varit med om innan. Men klubben har tagit ett beslut och det är bara att ställa sig bakom det, säger Damir Mehic.

LÄS MER: Marko Johansson missar cupavslutningen

Nästan symboliskt gick personal från IFK Göteborg och samlade in reklamskyltar från måndagens derby i bakgrunden av Gais träning. Det blir ingen andra halvlek mellan klubbarna. Istället avgörs matchens utgång av disciplinnämnden.

LÄS MER: Här är alla turer kring derbykaoset

Damir Mehic satt på bänken under matchen i måndags men lär starta mot Nyköping. Marko Johansson, som fått en skada på ena örat av de raketer som sköts in på planen, ser inte ut att komma till spel. På torsdagen tränade han först lätt med laget och klev sedan av halvvägs in i passet.

– Det är jättetråkigt. Det blir speciellt när jag jobbar så jättenära honom varje dag. Vi känner lite extra för varandra. Man blir besviken och arg över det som hände, säger Damir Mehic.

LÄS MER: Svenska fotbollförbundets riksombud yrkar på Gais-seger

Känner du dig själv orolig?

– Nej, det är första gången någon av oss är med om något sånt här. Man har aldrig varit orolig tidigare, men nu vet man inte. Nu kan vad som helst hända.

Gais målvakt Damir Mehic under torsdagens träning. . Bild: Olof Ohlsson
Gais målvakt Damir Mehic under torsdagens träning. . Bild: Olof Ohlsson

Hur har laget hanterat det som hänt?

– Vi har hanterat det bra och haft ett bra snack inom gruppen. Vi har lagt fokus på rätt saker, och blickat framåt. Desto fler dagar som går desto mer gäller det att koppla om vårt fokus. Vi har fått tvinga oss att ha fokus på nästa motståndare.

Söndagens match mot Nyköping kan bli direkt avgörande för Gais möjligheter att avancera från gruppspelet i Svenska cupen. Skulle Gais tilldömas segern av disciplinnämnden kan klubben gå upp på sex poäng i och med en vinst mot division 1-klubben.

– När det är match på söndag så är det fokus på den matchen. Man tänker inte på det som hänt utan det blir som vilken match som helst. Man går in på planen och gör sitt bästa, så får resultatet bli vad det blir, säger Damir Mehic.

Marcus Bergholtz bar lagkaptensbindeln mot IFK Göteborg och var tillbaka på Bravidas konstgräsplan tillsammans med sina lagkamrater på torsdagen.

– Den här veckan har varit omtumlande, man har kastats fram och tillbaka. Det här har blivit en större grej än det sportsliga och jag kommer inte blanda in mina egna värderingar i det hela. Det är ovisst, säger han.

Hur har det varit att ladda upp för match med allt det här i bakgrunden?

– Vi förbereder oss inför serien och då utgår man från att det blir matcher fram till serien. Vi har inte kontroll på när eller vilka matcher det blir. Vi måste landa lite och se vilka beslut som tas.

Marko Johansson tränade lätt under torsdagen, när han var tillbaka på Bravida arena igen för första gången efter måndagens avbrutna derby. . Bild: Olof Ohlsson
Marko Johansson tränade lätt under torsdagen, när han var tillbaka på Bravida arena igen för första gången efter måndagens avbrutna derby. . Bild: Olof Ohlsson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.