Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gaismålvakten klar för Allsvenskan

Gaisfansens favorit Tommi Vaiho lämnar Göteborg - målvakten är klar för Djurgården. – Det var inget att tveka över, säger han.

 

Tommi Vaiho tillhörde Djurgården mellan 2005 och 2012 och nu står det klart att 28-åringen återvänder till DIF efter fyra år i Gais.
– Jag pratade med Bosse (Andersson, sportchef DIF) i onsdags och vi kom överens på kvällen. Så det var bara att kasta sig på tåget hit under torsdagen och skriva under. Det var klart från början att jag ville det här och när det blev en så bra lösning så var det inget att tveka över, säger Vaiho till Djurgårdens hemsida.

Beskedet kommer kort efter att det stod klart att J-Södras målvakt Damir Mehic är klar för Gais. Under åren Göteborg var Vaiho en av de mer framträdande spelarna i Gais och hann vann också fansens hjärtan.
– Jag har haft fyra bra år i GAIS där jag bara missade två matcher under fyra säsonger och allt har funkat bra där nere. Sedan har det ju varit tre kämpiga år av fyra där vi legat i botten av Superettan men det ordnade sig och jag känner att jag utvecklats hela tiden eftersom jag har fått spela så mycket matcher.

Konkurrensen i DIF lär dock inte bli lättare. Att peta Andreas Isaksson lär bli en tuff utmaning för 28-åringen.
– Det blir fantastiskt tycker jag. Andreas Isaksson är en av Sveriges bästa målvakter och har varit det under en lång period, så det blir bara inspirerande att få träna med honom, säger Vaiho.