Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Gais vinnare efter turbulensen: "Har varit ett konstigt dygn

Patrik Ingelstens debut som huvudtränare i Gais slutade med tre viktiga poäng hemma mot Trelleborgs FF, detta efter en kämpainsats som resulterade i 1-0 till makrillarna. – Kan fråga sig om vår seger var rättvis, säger Ingelsten efter matchen.

24 turbulenta timmar har passerat för Gais.

Under söndagen kom beskedet att huvudtränare Benjamin Westman inte längre kommer stå vid sidlinjen och ersätts istället av sportchef, samt assisterande tränare, Patrik Ingelsten. Lite drygt en dag senare var det dags för match mot tabellsexan Trelleborgs FF. Men trots de mindre optimala förutsättningarna lyckades de grönsvarta kriga till sig tre poäng, trots en avslutning där gästerna stod för en rejäl anstormning.

– Det har varit ett konstigt dygn för både spelare och ledare. Men vi lovade att vi skulle fajtas i 90 minuter och den insatsen grabbarna gör ikväll är ovärderlig för oss alla, säger Gais nye huvudtränaren Patrik Ingelsten.

Han fortsätter:

– Med 5–13 i avslut kan man ju fråga sig om vår seger var rättvis. Men 1-0 räcker till tre poäng och det är fantastiskt skönt.

Hur har dygnet fram tills nu sett ut för dig?

– Jag fick reda på det igår innan träningen och killarna fick reda på det tio minuter efter mig. Vi lade mycket vikt i att ha jäkligt roligt på träningarna och stötta varandra ute på planen.

Fullt fokus på anfallsspelet

Segern mot Trelleborg gav Gais tre poäng som innebär att man fortfarande har känning i en jämn tabell där man har tre poäng upp till rivalerna ÖIS som i skrivande stund innehar fjärdeplatsen. Förhoppningarna i det grönsvarta lägret är att segern var trendbrottet man väntat på.

– Vi såg idag vad insatsen för varandra kan betyda, att man kan gå långt genom att jobba stenhårt för varandra i 90 minuter. Nu ska vi såklart jobba på att framförallt ha ett bättre etablerat anfallsspel så vi kan vila med bollen på den andra planhalvan.

Just anfallsspelet har varit en hård knut som man inte lyckats lösa upp. Anfallaren Dardan Rexhepi är nämligen med sina tre mål den ende i Gais som mäktat med mer än en fullträff denna säsong. Dessutom är man det enda laget i Superettan som snittar under ett mål per match.

Att lösa målskyttet kommer därför vara av högsta prioritet för den nye huvudtränaren.

– Vi kommer jobba extremt mycket med avslutsövningar och jobba på det enkla i offensiven, krånglar man för mycket blir det ofta fel. Det ska vara enkla avslut, inga vrister och bara bredsida, det är oftast så målen görs.