Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gais vann ångestmatchen: "Pissig vinst"

Formstarke Luka Mijaljevic blev matchvinnare när Gais tog en viktig bortaseger mot nästjumbon IK Frej. – En riktig laginsats, säger anfallaren.

Gais fick jobba sig in i matchen på Vikingavallen. Hemmalaget kontrollerade spelet under de inledande 20 minuterna och anfallaren Nsima Peter utmanade Gais-försvaret gång på gång.
– Under de första 20 låg vi långt ifrån och de hade övertaget tyvärr, säger Gais-backen Carl Nyström.

Men halvvägs in i första halvlek höjde sig Gais-spelarna och efter en halvtimmes spel slog formstarke Luka Mijaljevic till. Högerbacken Sebastian Möller stormade fram på högerkanten och kunde ohotad slå in ett precist inlägg mot Mijaljevic. Anfallaren nickade lugnt och sansat in sitt tredje mål på två matcher.
– Ett fint mål med många spelare inblandade. Möller slog in den perfekt och jag kunde bara nicka in den vid bortre stolpen, säger Mijaljevic.

Är det trist med uppehåll nu när du har hittat formen?
– Både ja och nej. Det är jätteskönt att komma igång, jag har haft en tung vårsäsong personligen. Jag är inte där jag planerade att vara inför uppehållet. Men det är ganska lägligt med uppehåll och att få ladda batterierna för att göra en bättre höst.

Vad har du för personlig målsättning med hösten?
– Definitivt att göra fler än tre mål. Och att få spela mer. Det är någonting som har varit sisådär i år och som jag förhoppningsvis får mer av i höst.

Varför har det lossnat nu?
– Jag vet inte, det är svårt sätta ord på. När jag är i en liten måltorka kan jag känna att jag får väldigt mycket energi av att bara göra ett mål. Sedan kommer det rulla på så småningom. Och det har det gjort nu, det var bara det där första målet jag behövde.

Bara minuter efter ledningsmålet hade 26-åringen chansen att göra 2–0 när han kom fri med Frejs målvakt.
– Jag grämer mig fortfarande lite över den missen. Där ska jag göra mål, men jag fick den inte tillräckligt långt ut vid stolproten. Det ska vara mål tio gånger av tio.

I den andra halvleken tryckte Frej på för ett kvitteringsmål, samtidigt som Gais inte fick iväg ett enda avslut.
– Det blev en krampaktig och rörig halvlek med mycket dueller, säger Carl Nyström.

14–5 skrevs matchens avslutsstatistik till, men Gais lyckades hålla undan och tog med sig tre poäng från Täby.
– Det var en ganska "pissig" 1–0-vinst egentligen. Men att få med sig en sådan hem till Göteborg är riktigt skönt, säger matchvinnaren Mijaljevic.

Carl Nyström fyller i:
– En oerhört viktig seger för gruppen, det här får vi ta med oss nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.