Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Gais värvar mittfältare från seriekonkurrenten

Gais förstärker mittfältet med Nikola Ladan från seriekonkurrenten Degerfors. Nikola Ladan följer med tränaren till Göteborg och Grönsvart.

Enligt GP:s uppgifter var Örgryte intresserat av Degerfors Nikola Ladan. Nu har mittfältaren istället valt Gais.

Under söndagen meddelade klubben att man skrivit en tvåårsavtal med den Velebit-fostrade 26-åringen som tidigare i karriären bland annat representerat Häcken och Qviding.

Ladan har tillbringat de tre senaste säsongerna i Degerfors och följer nu alltså Gais nye tränare Stefan Jacobsson från Värmland till Göteborg och Grönsvart.

– Nikola är en playmaker på centralt mittfält och har allt som krävs för att driva laget under matcher. Han besitter också stora ledaregenskaper såväl på som utanför planen och jag är säker på att han kommer att bidra med stort värde till klubben. Nikola är en spelare som gör andra bättre och det behövs i alla lag. Jag är såklart väldigt nöjd att Nikola valde att fortsätta karriären i Gais och ser fram emot att få fortsätta arbeta med honom, säger Jacobsson till Gais hemsida.

Ladan själv om sin spelstil:

– Jag har passningsspelet som min starka sida och lever på en hög spelförståelse. Sedan ser jag det som min roll att styra tempot i matchen, när ska vi gasa på och när behöver vi andrum. Ibland får jag också höra att jag ses som en ledare i laget och det är kul feedback.

Under 2019 stod Ladan för fyra mål på åtta matcher för Degerfors.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.