Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Predrag Randelovic i IFK Värnamo. Bild: KRISTER ANDERSSON

Gais värvar makedonsk landslagsman

Gais första värvning inför 2019 är på plats. Predrag Randelovic, 28, är klar för två år.
– Jag är jätteglad! Det är en stor klubb med en stor historia, säger han.

Gais har släppt spelare. Bland annat Alexander Leksell och Dusan Djuric.

Nu har klubben också förstärkt.

Under måndagen presenterades Predrag Randelovic. 28-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Predrag är en spelare som både jag och Patrik (Ingelsten, assisterande tränare) haft bra koll på och varit väldigt förtjusta i under en längre tid. Vi var intresserade av honom inför säsongen 2018 men när han blev tillgänglig hade vi redan fyllt platserna på vårt mittfält. När möjligheten att ta honom till Gais nu dök upp igen så kändes det helt rätt att gå vidare och försöka att få in en spelare som är skolad i passningsorienterad fotboll, säger tränaren/sportchefen Bosko Orovic till klubbens hemsida.

I samtal med GP utvecklar Bosko det ytterligare:

En fin människa, en bra karaktär och en jäkligt duktig fotbollsspelare. En box- till boxspelare, kompetent och mer av en åtta till sexa än en åtta till tia, om du förstår vad jag menar.

"Utmärkt blick för spelet"

Randelovic tillhörde serbiska Partizan Belgrad som ung. Via flertalet olika klubbar, bland annat makedonska FK Vardar, hamnade han i Sverige och Dalkurd 2015.

Till säsongen 2018 flyttade mittfältaren över till IFK Värnamo. Han skrev på ett tvåårskontrakt, men skiftar alltså redan nu till Gais. Det fanns en klausul i avtalet som gjorde det möjligt för honom att lämna när klubben trillade ner i division 1.

– Vi snackade lite, men det var inga problem. De var jättekorrekta med mig. Jag har bara gott att säga om Värnamo, konstaterar Randelovic.

Varför föll valet på Gais nu?

– Tränaren (Bosko Orovic) är viktig och hur han spelar. Vi pratade och jag tror att vi tänker på samma sätt. Det var lite problemet i Värnamo. Jag och tränaren tänkte inte på samma sätt. Jag tror att Bosko passar mig jättebra. Mycket passningar, mycket possession och mycket presspel. Jag har också kompisar i Gais som jag pratade med, de sa bara det bästa om klubben.

En av dem: Leonard Pllana. De lirade tillsammans i Dalkurd.

– Han är som min lillebror!

På internationell basis har Randelovic noterats för tre A-landskamper för Makedonien. Den senaste kom 2013.

– Det var ett tag sedan, men kanske kommer jag tillbaka dit en dag. Nu har jag dock bara fokus på att göra ett bra jobb med Gais, för mig är det viktigast. Sedan får vi se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.