Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gais värvar från Utsikten

Flera spelare har lämnat. Nu händer det saker även på in-kontot i Gais. Utsiktens Marcus Bergholtz är klar för spel i klubben. – Det är en ledare, en kille som verkligen tar för sig, säger tränare Bosko Orovic till GP.

Efter en stark avslutning lyckades Gais säkra nytt superettan-kontrakt. Sedan dess har klubben på allvar satt igång arbetet med att bygga inför 2018. 

James Sinclair, Mavrudis Bougaidis och Alibek Aliev har fått lämna truppen, samtidigt som Husqvarnas målspruta Edin Hamidovic har hämtats in. Och under lördagen blev nästa nyförvärv klart. 

Utsiktens Marcus Bergholtz har skrivit på för Gais. Mittfältaren lämnar därmed "Kiken" efter drygt ett år i klubben. 

– Det är en ledare, en kille som verkligen tar för sig. Vi behöver ha in mycket ledaregenskaper. Marcus sätter alltid laget före sig själv, och det är precis så jag vill ha det, säger Bosko Orovic till GP. 

"Håller hög superettan-klass" 

Och tränaren har bra koll på nyförvärvet. I våras när Orovic var i Utsikten hade han Bergholtz i truppen. 

– Han har en nivå som håller väldigt hög superettan-klass. Jag har bara superlativ att säga om Bergholtz. Det finns inte någonting negativt att säga. Han kämpar, han har bra och funktionell teknik. Det är en duktig fotbollsspelare, men hans absolut främsta egenskaper är hur han är som ledare. 

27-åringen har utöver Utsikten tidigare också representerat Helsingborgs IF, Öster, Ängelholms FF och norska Stabeak. 

Bergholtz har skrivit ett kontrakt över två år med Gais.