Gais värvar försvarare - som helst lirar på mitten

Under torsdagen gjorde Gais klart med försvararen Erik Westermark från Utsiktens BK. Därmed kan han lämna jobbet som vaktmästare i Bergsjön. – Från 1:a januari blir det fotboll på heltid, säger Westermark.

ANNONS
|

Under onsdagen stod det klart att Gais plockar in sju spelare för provspel. På torsdagen gjorde klubben klart med 23-årige försvararen Erik Westermark, som även kan användas på mittfältet.

–Jag ger alltid 100%, springer mycket och är stark i det defensiva. Men jag har ju också fått höra att jag är bra med boll och hittar de rätta passningarna, säger han till Gais hemsida.

LÄS OCKSÅ: Sju provspelare tränar med Gais

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och innebär att Westermark kan lämna deltidsjobbet som vaktmästare i Bergsjön och fokusera helt på fotbollen.

– Från 1:a januari blir det fotboll på heltid för jag kommer att vara tjänstledig från jobbet och göra en ännu mer fokuserad satsning, säger han.

ANNONS

Själv föredrar han att spela på mittfältet.

– Jag har ju spelat både back och mittfältare tidigare och var ofta mittback i de lägre divisionerna. Så när jag gick till Utsikten var det som back men jag fick flytta fram ett steg efter ett tag och det gick bra så jag blev kvar där.

Återstår att se var Gais tränare Benjamin Westman väljer att placera sinnya förmåga när säsongen drar igång till våren.

ANNONS