Gais tvingas låna för Wanderson

ANNONS
|

– Sedan får vi se var vi är till sommaren, säger ordförande Christer Wallin.

I november stod det klart att Gais bokslut för 2011 hamnade på minus cirka åtta miljoner kronor. Värvningen av Wanderson från hans saudiarabiska klubb var huvudorsaken till förlusten.

De siffrorna spökar fortfarande i viss mån för den grönsvarta klubben. För att ha råd med den populäre brassen tvingas Gais därför låna tre miljoner kronor.

– Det stämmer. Det är inget dramatiskt egentligen. Lånet gör att vi kan sköta oss på ett korrekt sätt. Vi gjorde en satsning förra året och nu gör vi en i år igen. Sedan får vi utvärdera till sommaren hur läget är då, säger Wallin.

ANNONS

Tre miljoner räcker?

– Det gör att vi klarar det. Det är klart att det är lite tufft likviditetsmässigt under den här våren då det inte är några matcher och vi inte får några tv-pengar. Wanderson låg ju inte i vår budget för 2012 egentligen. Men vi ser samtidigt en bra tillväxt både marknadsmässigt och då det gäller publikökning.

Blir ni tvungna att sälja honom till sommaren?

– Det får nästan ge sig då. Ligger vi bra till i tabellen kan vi försöka ha kvar honom. Det finns ju ingen i organisationen som tvekar om att vi vill det. Hade vi velat sälja honom hade vi kunnat göra det för 10 miljoner i morgon, men det gör vi inte. Men blir det tal om större pengar och en större klubb till sommaren är nog både han och vi intresserade.

ANNONS