Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gais trupp frisk lagom till derbyt: "Var som pesten slagit ut"

Valborgsmässoafton firas med det första Superettan-derbyt sedan 2013. Både Gais och Öis kommer marschera ut på Gamla Ullevis gräs med så gott som skadefria trupper.

Under försäsongen och Svenska cupens gruppspel sköljde skadorna över Gais och stundtals hade Benjamin Westman svårt att få ihop ens en matchtrupp. Nu ser dock läget betydligt ljusare ut. 
- Ja, peppar, peppar. Det var som pesten hade slagit ut. Men nu är killarna peppade och tillbaka. Det har varit frustrerande att inte få någon riktig rytm i de olika elvorna, säger klubbens tränare Benjamin Westman. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Till derbyt kommer långtidsskadade Dan Keat och avstängde tvåvägslöpare Craig Henderson saknas. Två andra spelare som konkurrerar om en plats på det grönsvarta mittfältet, Johan Lundgren och Simon Guli, har varit sjuka men förväntas bli spelklara till lördagens derby. 

På andra sidan planen, eller slagfältet om ni så vill, står Örgryte. Där har tränare Marcus Lantz fått jobba med en nästintill skadefri trupp. I måndagens imponerande 3-1-seger mot Degerfors saknades dock mittbacken Johan Hammar. Han fick tillökning till familjen men är  tillbaka till derbyt med en rejäl dos babylycka. 
Samtidigt som Hammar blev med en dotter under måndagen skadade sig både Andreas Östling och George Mourad i matchen. Båda räknar dock Marcus Lantz med i laget till lördag. 

- Första rapporterna säger att det är en stukning på foten, för båda två. De har inga skelettskador så det är ingen större fara, säger han.

Missar vårens hetaste Superettan-match gör dock nyförvärvet Dardan Mustafa, vars ljumskproblem alltjämt hålller honom borta från spel. 

- Att nästan alla är friska visar att vår försäsong och vårt uppbyggnadsupplägg fungerar. Cred och heder åt alla som jobbat med detta, säger Marcus Lantz.