Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stefan Jakobsson. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Stefan Jakobsson. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Gais-tränaren: ”Vi har det tufft nu”

Bara en poäng på hemmaplan mot tabelljumbon Ljungskile. Glöden och viljan finns, men speltekniskt ser Gais-tränaren Stefan Jakobsson mycket som måste bli bättre.
– Det är en ganska kaotiskt genomförd match, säger Jakobsson.

Inför mötet med Ljungskile hade Gais gjort sex mål på åtta matcher och var det laget som skapat minst antal så kallade ”expected goals”. Det vill säga målchanser som är så pass bra att de förväntas resultera i just mål.

Nu stod tabelljumbon på andra sidan. Ett lag som haft det oerhört tufft defensivt under säsongsinledningen och släppt in mer än två mål per match i snitt.

Men det hjälpte inte för att det skulle bli grönsvart islossning. Mervan Celik skruvade in en hörna i den första halvleken, men mer blev det inte för Gais trots att man stora delar av matchen var klart spelförande.

”Ganska signifikativt”

– Det är en ganska kaotiskt genomför match från vår sida, tycker jag. Det är relativt okej i vår speluppbyggnad tills de får ställa upp sig. Vi hade hoppats på ett bättre omställningsspel. Vi får inte tempo i vårt passningsspel och mycket är för att det är så blandad kvalité, säger Jakobsson och fortsätter:

– Det blir inte rätt för oss i de tekniska momenten, varken i passningarna eller i mottagningarna. Det är ganska signifikativt för vart vi befinner oss. Det hackar både kollektivt och individuellt. Samtidigt kämpar vi och går för det. Vi kunde snubblat in en boll i slutet, men nu är det blandade känslor. Vi är inte nöjda på något sätt och känner en frustration. Det gäller att lägga band på det för att kunna jobba metodiskt. Vi har det tufft nu, säger Jakobsson.

Gais-tränaren tror att det till viss del kan finnas ett litet stressmoment hos spelarna på grund av det rådande tabelläget och att man vill lite för mycket för att kunna spela avslappnat, vilket ligger bakom att passningar och mottagningar inte blir optimala.

Nu tar ni trots allt en poäng i den här matchen, men oroar det dig att det inte ser bättre ut än det gör?

– Vi känner att vi inte är uppe på vår högsta nivå, men man får jobba på. Man får försöka plocka ut det positiva. När man analyserar matcherna ser man att det finns bra saker också. Leta fel är det så många andra som gör åt oss. Det gäller att hålla stadigt i gruppen och ta nästa träning och nästa match, säger Stefan Jakobsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.