Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Patrik Ingelsten lyckas inte få ur effektivitet offensivt från sina spelare. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais-tränaren: "Det är jobbigt för oss alla"

Dubbelt så många avslut mot ett av seriens defensivt svagaste lag. Ändå lyckades inte Gais spräcka nollan på Frej och tabelläget blir alltmer kritiskt.
– Ett lag som gör mycket mål hade gjort två-tre stycken på de chanser vi skapar, säger Gais-tränaren Patrik Ingelsten.

Gais är ett av två lag i superettan som snittar mindre än ett mål per match i offensiv riktning. I bortamötet mot IK Frej fortsatte man på den inslagna vägen.

Patrik Ingelsten gjorde två relativt tidiga och ett sent byte och lyckades få lite förändringar i Gais anfallsspel mot slutet av bottenmötet, men i slutskedet blev resultatet detsamma.

Mållöst.

– Det är en match vi borde få med oss poäng i från. Vi har dubbelt så många avslut på mål och trycker ned dem rejält i slutet, men vi får inte in bollen, säger Patrik Ingelsten.

När du som tränare står på sidan och ser möjligheterna ni skapar, men fortsatt inte sätter dit. Vad känner du?

– Det är jobbigt för oss alla. Vi skapar chans på chans på chans, så det är klart att det är tufft för oss. Men det hade varit ännu jobbigare om vi inte skapat chanser och blivit utspelade.

Det har varit ett antal matcher där ni skapat tillräckligt, men inte gjort mål. När lägena kommer, ser du något mönster?

– Det är svårt att säga. Ett lag som gör mycket mål gör säkert två-tre stycken på de chanser vi skapar idag. Vi tror inte på det hela vägen på det sätt man gör när man gör mycket mål. Vi behöver få in någon boll som kan lätta på trycket för oss. Vi gör mycket mål på träningarna, men jag har själv varit spelare och hur mycket svårare det är att göra det på match, säger Patrik Ingelsten.

Det var en viktig match idag mot ett lag som jagar er.

– De knappar in tre poäng på oss och det är klart att det inte är kul att förlora mot ett lag bakom oss på den placering vi ligger. Alla som följer oss vet hur hårt vi sliter och att det är kollektivet som gett oss de poäng vi tagit efter uppehållet. Det kollektivet talar för oss i derbyt på tisdag, säger Patrik Ingelsten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.