Gais till kvartsfinal efter målexplosion

När Gais låg under med 1–3 mot division 1-laget Nyköping såg det mörkt ut. Då vände allt, Gais gjorde tre raka mål – och är klart för kvartsfinal i Svenska cupen. Stor hjälte blev inbytte Edin Hamidovic.

|

Förutsättningarna var utmärkta för Gais: I en grupp där alla lag stod på tre poäng hade man bäst målskillnad, och dessutom väntade gruppens på pappret sämsta lag i form av Nyköpings BIS.

Och det började bra. Gais tog hand om bollinnehavet och dominerade från start. En knapp kvart in i matchen tog man också ldningen när Karl Bohm lossade stora kanonen och satte 1–0 från distans.

Drygt 20 minuter in i den första halvleken kvitterade dock Nyköping sedan Marcus Burman hållit sig framme på en retur. Oväntat och möjligen orättvist sett till matchbilden – och det skulle bli värre.

Jason Romero fyllde på till 2–1 för gästerna med ett skott intill bortre stolpen och i den andra halvleken rann Alexander Alp igenom och kunde göra 3–1 till Nyköping.

I det läget såg Örebro, som ledde med samma siffror mot IFK Götborg, uta att ta hand om kvartsfinalplatsen.

Men Gais kom tillbaka. Inbytte Edin Hamidovic reducerade på straff och Nikola Asceric tryckte in 3–3 från nära håll. Plötsligt ägde Gais matchen igen, och tryckte på för ett segermål.

Det skulle komma.

Ett inspel från utmärkte August Wängbeg nådde Asceric, som med en bicycleta spelade fram Edin Hamidovic. Han fick tillräcklig träff på bollen för att den skulle rulla in intill stolpen: 4–3.

Vilt jubel på Bravida arena, och eftersom Blåvitt och Örebro spelade 3–3 vinner Gais gruppen md sina sex poäng.

Därmed väntar kvartsfinal i Svenska cupen.